Gabriela Dobrescu-Secretele sangelui albastru

Cu ceva timp in urma am scris pe pagina mea de facebook cateva randuri despre sangele albastru. Comentariile pe care le-au facut cei care le-au citi au fost ori negative, ori pozitive, neavand nici macar o singura remarca de mijloc, adica intre cei doi poli opusi ai parerilor. Acest lucru, m-a facut sa ma gandesc la scrierea acestui mic articol, in care am sa expun in cuvinte cat mai simple cercetarea mea, cu privire la aceasta descoperire.

Nu este nevoie sa fii un student la medicina sau un profesor universitar ca sa poti sa intelegi cum functioneaza unul dintre cele mai importante aparate ale corpului uman: aparatul circulator. In orice carte de anatomie, incepand din scoala generala pana in anii liceului si apoi la medicina, aceasta este reprezentat schematic asa cum se vede in figura de mai jos.

ap circulator

Dupa cum observati, circulatia sangeleui este redata intotdeauna cu ajutorul a doua culori: rosu si albastru. Explicatia care se da pentru aceasta diferentiere totata a culorii sangelui, este explicata extrem de simplu. Aparatul circulator este format din vene si artere. Venele, care sunt colorate cu albastru, poarta sangele neoxigenat, incarcat cu “deseuri” catre inima, iar acesta il duce catre plamani. Arterele, care sunt desenate cu rosu, preiau sangele curat, incarcat cu substante nutriente si il duc catre organele corpului. Super! Pana aici toti suntem de acord cu aceste explicatii. Problemele incep insa exact in acest punct. In momentul in care, fara sa vrei, incepi sa constientizezi ceva la care nu te-ai gandit vreodata, ti se deschide o noua perspectiva. Sincera sa fiu, eu nu m-am gandit niciodata serios la motivul adevarat care ar putea sta in spatele acestor doua culori cu care este reprezentat sangele uman. Beculetul mi s-a aprins cand ma dadeam cu crema pe maini si pe fata, deoarece cand treci de 60 de ani incepi sa iti admiri transformarile pe care anii le fac corpului tau.

M-am uitat atent la venele si vinisoarele care imi brazdeaza corpul. Le-am urmarit cu degetul de la cele mai groase pana la cele mai subtiri si toate, dar absolut toate sunt albastre. Daca apoi te uiti mai atent, observi ca ai si vinisoare rosii, mai ales daca ai probleme cu circulatia. Pe acestea le-am descoperit pe corpul unei doamne cu probleme de acest gen, deoarece mie imi lipsesc cu desavarsire la suprafata, acolo unde se pot vedea. Aceste firisoare rosii apar la oamenii care sufera de diferite boli ale aparatului circulator, la cei care beau peste masura sau la cei care au suferit leziuni.

ap carduio vascular

Cu cat imi plimbam mai mult degetul pe suprafata lor, cu atat imi aparaeau in minte mii de conexiuni diferite fata de invataturile primite de la elita. Tot ce ei ne-au invatat, nu fac altceva decat sa rupa adevarul in mii de bucati, pentru a nu reusi sa il stii niciodata. Pe de alta parte iti pun in fata fotografia lui intreaga, dar tu nu poti sa o conectezi la ceea ce vezi, deoarece interpretarile care ti le dau, sunt eronate.  Eu am plecat de aici: SUNT ALBASTRE!!!??? Pai de ce sunt venele mele albastre??? De ce au exact culoarea cu care sunt desenate in fotografii, dar eu nu am reusit niciodata sa fac vreo conexiune intre ceea ce vad cu proprii mei ochi si ceea ce mi se spune ca e o culoare aleatorie? Pe de alta parte, in mai bine de 20 de ani de cercetari pe care le-am facut in orice domeniu, nu am gasit nimic scris despre ceea ce am sa va vorbesc in aceste randuri. 

Cu alte cuvinte, eu am constatat cu certitudine ca sangele care trece prin venele oricarei vietuitoare care are sange cald, este de culoare albastra. Stiu, este greu sa admiti ca sangele tau este albastru, dar eu nu m-am oprit doar la aceasta constatare, deoarece imi place sa gandesc in profunzime. Sangele poate sa nu fie albastru in cazul in care venele insasi sunt albastre. Din acesta cauza, am contactat un medic legist, un bun prieten, pe care l-am intrebat ce culoare au venele si arterele in conditia in care in ele nu mai exista sange. El mi-a raspuns fara sa ezite: albe. Dupa parerea acestui specialist, am telefonat unui cunoscut, care de craciun taie porcii prin curtile oamenilor. L-am intrebat cum sunt venele si arterele la porci, atunci cand in ele nu mai exista sange. Mi-a raspuns la fel: albe. Deci, arterele si venele, atunci cand sunt golite de sange, au culoarea alba. Asta inseamna ca sangele oricarei vietuitoare a pamantului este albastru, de aceea venele se vad albastre. Acum, sa vedem de ce este albastru si nu rosu, deoarece atunci cand il vezi, el nu este deloc albastru, ci rosu. De ce si cum face de isi schimba culoarea?

ap mainile

In momentul in care sangele iese din corp, indiferent in ce mod sau pentru care motiv, el este rosu. Prelevarile de sange, ranirile, sau ruperea vreunui vas de sange, produc diferite hemoragii, iar sange care se scurge este de culoare rosie. Pai atunci, eu de ce spun ca este albastru? Pentru ca sangele in contact cu aerul, se “oxideaza” si devine rosu. Venele si arterele capata culoarea, in functie de culoarea lichidului care trece prin ele. Sangele in contact cu oxigenul isi schimba culoarea, se oxigeneaza. Deci, atunci cand sangele intra in contact cu aerul devine rosu pentru ca se oxigeneaza. Da, dar acest fenomen se produce atunci cand sangele iese din corp. Atunci de ce si in interiorul corpului avem nu numai sange albastru, ci si rosu?

Pentru ca acest sange albastru, atunci cand intra in plamani, in contact cu oxigenul devine rosu. Acest sange oxigenat, adica care a intrat deja in contact cu aerul la nivel pulmonar, devine rosu.  Din aceasta cauza, sangele care este albastru, devine rosu. De aceea avem in corp sange cu doua culori: rosu si albastru. Cu toate acestea, culoarea lui originala este albastra. Aceasta culoare albastra devine rosie, atunci cand se produce „oxidarea” lui, adica intra in contact cu oxigenul. Este acelasi proces care se petrece cu fierul, de exemplu. El este un metal cu nuante diferite, plecand de la gri pana la negru, dar in contact cu aerul, el oxideaza si pe suprafata lui apare rugina. Iata deci, ca sangele albastru nu apartine nobililor, ci tuturor vietuitoarelor cu sange cald ale pamantului.

ap circulator 2

Povestile pe care ni le spue elita despre nobilimea cu sange albastru, sunt doar baliverne, deoarece sange albastru exista la orice vietuitoare cu sange cald a planetei. Adevarul ocultat de aceasta expresie este insa altul. In acest sange albastru se gaseste ceva extrem de important pe care ei, cei fara de suflet, au nevoie dintotdeauna. Cum legatura de sange este cea mai importanta , este explicabil de ce elita a tinut dintotdeauna atat de mult la legaturile de sange. Ele nu au putut fi modificate niciodata. Atunci cand nu vrei sa „spurci” genetic un sange, trebuie sa intretii raporturi sexuale doar cu cei care sunt identici cu tine. In acest fel, urmasii vor avea sangele identic, din punct de vedere genetic, cu cel al parintilor lor. Acesta era motivul pentru care nobilii s-au casatorit intotdeauna doar intre ei, avand  o mare repulsie pentru clasele de jos ale societatii. Aceasta este cauza pentru care sangele albastru a inceput sa fie asociat doar cu clasele nobiliare, cu cei de rang inalt.

ap stanga -dreapta 2

Sangele contine molecula care sta la baza materiei: ADN-ul. Ea nu a putut fi schimbata sau inlocuita niciodata.  Legaturile genetice se gasesc in sange, iar ADN si ARN-ul fiecarui om este unic. Extraterestrii sau creatorul, sau dumne-zeu, il puteti numi cum vreti, nu au putut sa strice si sa modifice nimic. Au modificat sau inlaturat doar anumite gene prin care au schimbat infatisarea, comportamentul sau modul de a gandi al vietuitoerelor. Ei s-au jucat cu genele, de aceea se numeste modificare genetica, dar nu au putut sa schimbe sau sa distruga niciodata molecula de ADN originala, care a ramas identica.

Au facut multe magarii, dar cu toata grija lor, mai apar in numar destul de mare trasaturile genetice originale. Din acesta cauza avem si astazi oameni giganti, oameni pitici, oameni cu 6 degete, oameni cu coada, cei cu membrane la degete……Pastrarea sangelui pur, a fost intotdeauna grija lor principala deoarece doar sangele pastreaza in el trasaturile particulare ale unei animite specii sau rase, nu averea. Oamenii originali nu erau tampiti ca omul de astazi.

O alta regula obligatorie era ca femeia sa nu aiba nici un fel de legatura sexuala cu vreun om, pana la casatorie. Credeti ca aceasta obligatie care s-a pastrat intacta pana mai acum 30 de ani, avea vreo legatura cu puritatea ei si cu faptul ca daca era „cuminte” sotul o aprecia mai mult? Nu. Cine crede asa ceva, nu stie mai nimic. Omul, care este un mamifer, ca oricare animal al acestei planete, se comporta identic ca si fratii lui. Daca femeia se culca decat cu sotul ei, ea va naste copii care vor mosteni trasaturile acelui barbat cu care ea s-a culcat. Daca pana la casatorie femeia a avut legaturi sexuale cu mai multi barbati, atunci cand ea se va casatori si va avea un copil cu propriul ei sot, acel copil poate sa aibe si trasaturi ale celor cu care ea a avut raport inainte.

Ca la pisisci. Ea este galbena si el negru. Se vor naste pui galbeni si negri, dar mai apare si unul alb cu negru sau in trei culori. De aceea in antichitate se punea atat de mult accentul pe aceasta curatenie. Sa fii fecioara, virgina era primordial din acesta cauza, nu pentru ca trebuia sa ii faci fala unui bou care te batea de dimineata pana seara, cu toata virginitatea ta. Totul se rezuma la sange, nu la bogatii. Sangele este cel care nu poate fi modificat de aceste canalii. Mai sunt destui cretini care vorbesc de sange cu molecula de ADN cu 4 sau 8 sau 12 spirale. Acei oameni care au avut sange cu aceste particularitati, nu au nimic de a face cu generatia de astazi. Geneticienii extraterestrii au luat doar ce le-a trebuit de la ei, ca sa creeze trupurile de astazi. O si spun: „dumne-zeu a luat tarana si a facut omul”, de parca tarana ar fi plastilina. Nu au luat tarana, ci o molecula de ADN, de la care au eliminat genele care nu le conveneau pentru a crea anomalia de astazi, sclavul perfect. El este suficient de destept ca sa foloseasca tehnologia pe care ei i-o dau ca sa munceasta cu ea, dar infinit de prost ca sa nu vada ca traieste la fel ca animalele a caror viata depind de el. Experientele de laborator facute pe animale, nu protejeaza omul. Ei nu chinuie animalele ca sa gaseasca antidoturi pentru om. Ei fac experiente si chinuie animalele ca sa poata face omul o anomalie a naturii si a vietii.

gabriela dobrescu

4 gânduri despre „Gabriela Dobrescu-Secretele sangelui albastru

  1. Mulțumim! Extraordinar. Chiar spunea un domn la 6TV într-o emisiune, ca are o prietena care a trăit câțiva ani cu un negru. S-au despărțit, au trecut vreo doi ani parcă (timp în care nu a mai avut nici un fel de contact cu acel om), apoi a trăit cu un alb cu care a făcut un copil. Și ce credeți? Copilul care s-a născut era negru!

  2. 1 – Organismul (uman, in cazul de fata) este constituit, printre altele, din aparate si sisteme… Aparatele sunt urmatoarele: digestiv, respirator, excretor/uro-genital, iar sistemele sunt: nervos, osos, circulator/limfatic, deci „circulator” este sistem, nu aparat. Exista si definitia, din punctul de vedere al anatomiei, pentru aparate, respectiv sisteme: sistemele au in componenta lor elemente care au aceeasi structura, acelasi fel de tesut(osos, nervos, etc), pe cind aparatele au organe cu structura diferita(vezi stomacul si intestinele, plaminul si caile aeriene, rinichiul si vezica/ureterele, respectiv organele genitale).

    2 – Cind se incepe recoltarea de singe, seringa este cu pistonul coborit complet, deci in seringa NU ESTE AER, corect..? De ce, totusi, singele <> cum spuneti dvs, rosu..?

    3 – Cum puteti explica faprul ca, de exemplu, cind acoperim cu palma o sursa de lumina puternica, degetele se vad rosii, la fel lobul urechii, la fel cind ne indreptam privirea spre o sursa puternica de lumina, cu pleoapele inchise, vedem TOT ROSU..?

    4 – Consider ca cele doua culori, mentionate de dvs in toate schitele anatomo-functionale sunt o pura conventie…

    • siringa de care vorbiti, chear daca are pistonul coborat, in ea este aer. ca sa nu aiba aer, ar trebui sa fie pusa intr-un spatiu vidat. de ce cand acoperim o sursa de lumina degetele se vad rosii nu imi rezulta. poate vedeti micile capilare care toate au culoarea rosie deoarece ele duc sangele oxigenat catre zonele periferice ale corpului. apropierea ochilor de o sursa de lumina nu are nici o legatura cu tema de mai sus pentru ca aici este vorba de fotoni, nu de sange. lumina este compusa din fotoni si antifotoni. cand o priviti dv o vedeti rosie, cand o privesc eu, o vad galbena si stralucitoare ca aurul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s