Gabriela Dobrescu-Mai puteti nega ca pamantul este plat, asa cum au scris anticii?

Una dintre cele mai ordinare minciuni cu care creste omenirea inca din fasa, este teoria sfericitatii pamantului, un concept nou care incepe sa infloreasca ca orice buruiana rea si daunatoare la sfarsitul secolului VI i.e.n o data cu filozofia greceasca. Aceasta teorie ramane doar o supozitie banala pana in secolul III i.e.n. cand astronomia greceasca stabileste pentru totdeauna ca Terra este sferica. Aceasta paradigma va incepe incet, incet sa aiba mii de adepti devenind un mare adevar stiintific intre 1519-1521 datorita expeditiei lui Magellan. Din cauza acestei neobrazate inventii in care milioane de oameni cred cu adevarat, conceptului stiintific antic care demonstreaza ca pamantul este plat, a fost inlocuit cu minciuna sferictatii lui. Fiind invatati de mici cu doctrine in care se propovaduieste doar “adevarul” elitei, milioane de persoane cred astazi ca pe aceasta minge sferica, usor turtita la poli, oamenii din emisfera nordica merg normal, cei din emisfera sudica merg cu capul in jos, iar cei de la ecuator merg perpendicular pe pamant. Tot din acesta cauza se crede ca apa, neinvinsa inca de nimeni, poate sa fie tintuita de aceasta minge, de o forta nevazuta numita gravitatie.

Pe de alta parte este normal sa nu crezi intr-un concept antic din moment ce ti se repeta la nesfarsit ca in antichitate omul era primitiv. Au omis sa adauge ca datorita marelui diluviu universal, omul a ramas fara nimic. Omul nu a fost un primitiv datorita faptului ca era un dobitoc, ci pentru ca supravietuitorii au trebuit sa o ia de la zero pe un pamant pustiit de furia apelor. Eu am sa incerc sa enumar o serie de motive, usor de verificat, care demonstreaza ca oamenii antichitatii avreau dreptate.

La inceput omul era atat de evoluat incat nimeni niciodata nu va putea sa il egaleze in aceste timpuri decat daca vrea sa vada cu adevarat realitatea si sa se schimbe urmand firul a ceea ce este el in interiorul sau. Nu exista o evolutie ci o involutie umana, datorata modului meschin cu care mintea omului a fost manipulata de milenii de forze obscure.

Nu am sa scot un cuvant despre ceea ce ne invata scoala despre pamantul sferic pentru ca este inutil sa ma apuc acum sa povestesc ceea ce toti au invatat sau invata despre acest subiect. Toti am crezut minciunile elitei fara sa gandim, dar acum nu mai avem scuze. De aceea nu mai poti sa fii scuzat deoarece crezi ca pamantul se invarteste cu 1700 km/ora, fara sa se simta acest lucru. Cum este posibil sa ne plimbam pe o minge cu capul in sus sau cu capul in jos fara sa avem nici un fel de ameteli sau dureri de cap? Cum este posibil ca in Australia, tot ceea ce cade, in loc sa se imprastie in aer, cade la loc pe pamant?

Cum se face ca nimeni nu tine cont de curbura pamantului atunci cand se fac proiecte pe suparafete mari de pamant? De ce negam cu ipocrizie ca orizontul nu este drept ca in palma, desi il vedem in fiecare zi? De ce toate zborurile se fac prin partea de nord a pamantului? De ce nimeni, niciodata nu a plecat din India catre America traversand Oceanul Pacific? De ce toate hartile cu mapamondul ne arata continentele care au in mijlocul lor Atlanticul? De ce luna se vede si in partea opusa soarelui in plina zi? Cum putem sa credem ca un avion aterizeaza pe o suprafata care se misca cu 1700 km/ora fara sa se faca tandari? De ce inghitim pe nerumegate toata aceasta “stiinta” gunoi pe care elita ne-o baga pe gat facandu-ne sa negam cu indarjire adevarul pe care il avem sub ochi?

tp- case intorno al globo

Eu am sa va supun atentiei o serie de alte motive care atesta faptul ca pamantul este plat, fara sa ma leg de nici una dintre stralucitoarele explicatii pe care Erik Dubai le-a expus pe larg in zeci de documentarii si conferinte in lumea intreaga. Totul este rodul muncii mele de cercetare, care isi spune roadele, deoarece atunci cand le legi intre ele, rezultatul este uimitor. Am sa incep cu cartea pe care marea majoritate a romanilor o ridica la rang de carte sfanta, dar al carui continut il stiu cu adevarat foarte putini: Biblia.

1 Inainte de aceasta teorie a pamantului sferic, pentru mii de generatii umane pamantul era plat, asa cum este descris de mitologia mesopotamiana, unde era desenat ca un disc care innota in mare, incercuit in partea de deasupra de o cupola transparenta care impartea apele de deasupra de cele de dedesubt.

aaaaa

Sumerienii au lasat tablite si papirusuri mult mai vechi decat scrierile biblice, in care zugravesc inceputurile creatiei. Multe versete ale cartilor lor au fost copiate si redate in capitolul genezei biblice. Iata cum este descris pamantul: Gen 1/6,7,9  “Şi a zis Dumnezeu: „Să fie o tărie prin mijlocul apelor şi să despartă ape de ape!” Şi a fost aşa.  A făcut Dumne-zeu tăria şi a despărţit Dumne-zeu apele cele de sub tărie de apele cele de deasupra tăriei. Şi a zis Dumne-zeu: „Să se adune apele cele de sub cer la un loc şi să se arate uscatul!” Nimeni niciodata nu va putea sa egaleze intelepciunea si stiinta omului antic care in cateva cuvinte a descris crearea acestui dom, a acestei cupole sau firmament, cu care puscaria pamant a fost inchisa, astfel incat sub el a ramas doar o parte din apa marelui ocean, in care el innoata de milenii. Existenta acestei cupole este aprobata chear si de gunoaiele care se numesc “savanti”. Ei o denumesc Centurile lui Van Allen.

2  Biblia ne spune nu numai faptul ca pamantul este plat, ci ca are patru margini, patru colturi, ca nu este nemaginit sau infinit, ca de sus, dumne-zeu poate vedea absolut tot si ca sta nemiscat, nu se invarte. Daca pamantul ar fi fost un glob, atunci chear si stafia cereasca ar fi trebuit sa vada prin ele, ca sa il cuprinda pe tot.

Iov 28/24 “Dumne-zeu privea până la marginile pământului şi îmbrăţişa cu ochii tot ce se află sub ceruri.”

Iov 38/12,13 “Ai poruncit tu dimineţii, vreodată în viaţa ta, şi i-ai arătat aurorei care este locul ei, Ca să apuce pământul de colţuri şi să scuture pe nelegiuiţi de pe pământ?”

Psalmi 134/ 6,7 “Toate câte a vrut Domnul a făcut în cer şi pe pământ, în mări şi în toate adâncurile. A ridicat nori de la marginea pământului; fulgerele spre ploaie le-a făcut;”

Pildele lui Solomon 17/24 “Omul priceput are înaintea ochilor lui înţelepciunea, iar ochii celui nebun se uită la capătul pământului.”

Ecleziastul 1/4 “Un neam trece si altul vine, dar pamantul ramane totdeauna nemiscat.”

Isaia 40/28 “Nu ştii tu, sau n-ai aflat tu că Domnul este Dumne-zeu veşnic, Care a făcut marginile pământului..”

Daniel 4/17 “Copacul pe care tu l-ai văzut, mare şi puternic, care cu vârful ajungea până la cer şi se vedea până la capătul pământului.”

Isaia 11/12 “El va ridica steag pentru neamuri şi va aduna pe cei risipiţi ai lui Israel şi va strânge la un loc pe cei împrăştiaţi ai lui Iuda din cele patru colţuri ale pământului.

Ieremia 16/19 19. “Doamne, puterea mea si ajutorul meu si scaparea mea in zilele rautatilor, la Tine vor veni neamurile de la marginea pamantului.”

Despre forma plata a pamantului nu vorbeste numai Vechiul Testament, ci si Evangheliile, care ne povestesc cum divolul il duce pe Isus pe cel mai inalt munte al pamantului pentru a-i arata toate imparatiile peste care el domneste. Acest lucru nu ar fi fost posibil daca pamantul nu ar fi plat, fiindca daca ar fi o sfera acestea nu s-ar fi putut vedea in intregime. Matei 4/8 “Din nou diavolul L-a dus pe un munte foarte înalt şi I-a arătat toate împărăţiile lumii şi slava lor.”

3  Dar Biblia ne mai vorbeste de ceva foarte interesant atunci cand ne descrie pamantul: este vorba despre coloanele sale care de multe ori capata denumirea de “temelia pamantului”.

1 Regi 2/7  “…căci ale Domnului sunt temeliile (coloanele)  pământului şi El întemeiază lumea pe ele.” Psalmi 74/3 “…cutremuratu-s-a pământul şi toţi cei ce locuiesc pe el; Eu am întărit stâlpii lui„. Iov 9/6 “El zguduie pământul din temelia lui, aşa încât stâlpii lui se clatină.” Iov 26/11 “Stâlpii cerului se clatină şi se înspăimântă la mustrarea Lui.”

coloanele pamantului

Cu alte cuvinte, pamantul nu numai ca este fix si nu se misca asa cum vrea “stiinta” cu care se spala creierul oamenilor, dar este intemeiat pe niste suporti care stau in apa din afara sa, sub domul care il acopera. Coloanele pamantului sunt limita acestei lumi si inceputul celei din afara acestui dom, sunt granitele lumii pamantene, adica limitele lumii cunoscute. Aceste coloane ale pamantului nu puteau sa nu fie mentionate de inteleptii antichitatii pentru ca ele sunt cele care mentin aceasta lume. Ele au fost transformate de elita in metafore, in balmajeli ale antichitatii, astfel incat astazi, cei care aud despre ele, le definesc asa:”Coloanele lui Hercule indică limita extremă a lumii cunoscute. În plus față de acest concept geografic, Coloanele lui Hercule exprimă, de asemenea, conceptul de „limita a cunoașterii”. Este interesant modul de a ascunde adevarul si de a face din minciuna o stiinta cu care s-a ingradit cunoasterea si cunostintele omului despre lumea in care traiste.

4 Despre pamantul plat stiau si inteleptii egiptului care in toate desenele, bazoreliefurile sau picturile pe care le-au facut pentru posteritate au aratat adevarata fata a pamantului. Iata deci, cum mitul, care este adevarata istorie a lumii ne povesteste cum la inceput mareata zeita a cerului, Nut, era una si aceeasi fiinta cu Geb, zeul pamantului, care era fratele si sotul sau. Acesta figura de stil cum ar numi-o astazi elita, ne povesteste cum la inceput nu exista dualitatea, deci nu exista nici masculinul nici femininul, ci fiinta androgina, cea fara nici un sex, cea care a dat nastere la inceputuri. Intre Nut si Geb nu exista nici un spatiu, iar ei erau mereu imbratisati intr-un gest de iubire eterna. Aceasta perfectiune este insa distrusa de Ra, zeul sorelui, care ros de gelozie, ordona tatalui celor doi sa ii separe. Astfel, Shu, tatal lor, ridica corpul lui Nut deasupra corpului lui Geb, iar cei doi devin cerul si pamantul, femininul si masculinul, care au facut loc pentru crearea lumii. De atunci, Shu, ramane sa sustina in eternitate corpul fiicei sale pentru a nu se mai uni cu Geb. Nut este singura zeita egipteana care este rafigurata nuda, iar corpul sau care incercuie intregul pamant este plin de stele. Cu alte cuvinte egiptenii au reprezentat domul, cupola sub care se gaseste pamantul plat, iar sub cupola se gasesc cele doua coloane invizibile care o sustin.

 5  Cartografii antichitatii stiau cum arata pamantul dar stiau si ceea ce se afla in afara sa. Toate hartile mostenite de la ei, dar ascunse sau distruse de mainile nevazute ale acestor asasini ai vietii pamantene, ne aratau un alt mapamond. Acesta era incercuit de cel mai mare si antic fluviu al lumii, care facea inconjurul sau, fluviul Ocean. Iata cateva harti antice ale pamantului plat inconjurat de maretul fluviu Ocean. Precizez ca se specifica clar ca Ocean nu este o mare sau oceanul sarat de astazi, ci un curs de apa dulce de marimi gigantice.

In toata lumea veche sau antica, pamantul era desenat ca un disc incercuit in partea externa de raul Ocean, asa cum am mai spus. Acest pamant era impartit transversal in doua parti de ceea ce astazi numim Marea Mediterana, in Europa si Asia. De asemenea, Pamantul era considerat plat în culturile aborigene din America, la fel cum notiunea de Pamant plat peste care se intinde un vast “firmament” acoperit de o cupola, era comuna în societatile pre-stiintifice. In lumea moderna, insa, indiferent cate argumente valide pentru sustinerea acestui adevar milenar ar exista, nimeni nu le ia in calcul, desi sunt probe la indemana oricui. In acest fel, milioane de oameni neaga ceea ce vad cu proprii ochi, fara sa gandeasca prea mult fiindca creierul este obisnuit sa zica “da” doar la ceea ce a fost programat sa recunoasca.

In anul 1947 Klaas Dijkstra afirma, fara nici un fel de menejamente, ca pamantul este plat, avand forma unui disc rotund care are la marginea sa un zid din gheata. Acestă parte a pamantului este o „zona de apatie” unde lumea se termina, unde aerul este subțire, iar busola nu funcționeaza corect. Aceasta zona este numita in termeni moderni Polul Sud. Centrul pământului plat este insa Polul Nord. Dijkstra isi sustine public idea sa pana in 1969, anul mortii sale.

ends-of-the-earth

6  De mica am fost fascinata de legendele si miturile popoarelor antice astfel incat la 11 ani citisem deja o mare parte a mitologiei antice, spre multumirea tatalui meu, jurnalist si profesor, de la care am invatat arta scrisului. In miturile zeilor, se povesteste despre marele erou Achille care isi pierde propriile arme pe care i le da lui Patrocle, care este ucis de catre Hector, printul Troiei. Achille doreste sa revendice moartea prietenului sau, dar are nevoie de arme noi. Mama sa, zeita Tetis, il roaga pe marele zeu al focului, Hefaistos sa fauresca pentru fiul ei cele mai bune si mai frumoase arme. In acest fel, cel mai de seama fierar al zeilor faureste pentru Achile un scud atat de unic, incat a ramas celebru in eternitate. Homer descrie cu minime detalii tot ceea ce marele artist a sculptat pe acest disc, de care am ramas fascinata pentru ca acest  zeu, a imortalizat acolo cerul, pamantul, apele, viata la tara, grane, vii, dansuri…toate fiind incercuite de catre sacrul si maestosul fluviu Ocean. Cu alte cuvinte, scudul era o harta antica a pamantului.

 7  Dupa ce a fost interzisa 100 de ani, Dacia preistorica a lui Nicolae Densusianu, a reaparut prin librarii, dar nu a avut mare succes pentru ca majoritatea celor care o citesc nu inteleg nimic, iar cei care cred ca au inteles-o o contesta pentru ca este in totala discrepanta cu ceea ce te invata regimul despre propria istorie prin scoli sau universitati.

tp-dacia preistorica

Densusianu era cu sute de ani mai departe de propria sa generatie si cu alte mii de ani departare de cea actuala. El a avut norocul sa studieze manuscrise antice, de aceea cunostintele sale depasesc astazi, mai mult ca oricand, falsele stiinte care ne sunt prezentate de papusarii elitei. In acesta carte, Densusianu povesteste si el despre marele fluviu Ocean care inconjura pamantul, asa cum despre el povesteste toata lumea antica.  Aceasta lume formata din mii de generatii umane, nu a putut nici sa aiba vedenii, nici o psihoza in masa, nici halucinatii, atunci cand relateaza despre existenta sa. De fapt, toate hartile antice reprezinta pamantul inconjurat de maretul si maiestuosul fluviu Ocean.

4 Round Maps

Mai jos in stanga, este o reconstruire a hartii lui Pomponiu Mela, de catre Petrus Bertinus in secolul XVIII, a mapamondului plat, care este inconjurat de apele marelui fluviu Ocean, iar cea din dreapta este o reconstructie dupa Homer.

8 Daca punem una langa alta o harta cu pamantul plat inconjurat de fluviul Ocean si o harta a lumii de astazi, observam ceva schimbat, ceva care nu poate scapa unui ochi vigilent si unei minti treze. Iata!

      tp-cerc

Observati ca fluviul s-a transformat in gheata? Toata suprafata care inconjoara pamantul si care in timpuri antice era scaldata de ape acum este inconjurata de gheturile vesnice a ceea ce astazi elita numeste Polul Sud. Iata de ce in locul in care nu ploua niciodata si unde apa dulce nu are de unde sa existe pe modelul pamantului sferic, exista cea mai mare aglomerare de gheturi a pamantului! Fluviul Ocean a fost transformat in gheata care mentine apele marine ale pamantului plat. Tot pamantul este inconjurat de gheturile Polului Sud, tocmai de aceea incepand cu paralela de 70 de grade orice tentativa a omului obisnuit de a o trece il costa moartea, defaimarea, asasinatul. Secretele “militare” sunt de fapt ascunderea formei pamantului pe care traim si pe care nu avem voie sa il vedem decat in excursii planificate, pe itinerarii planificate, cu ghizi instruiti care ne vor spune doar ce au fost invatati sa ne spuna.

9  Pana la diviziunea pe care a suferit-o pamantul atunci cand au aparut continentele noi, adica cele americane si Australia, pamantul, asa cum scrie Biblia, era tot la un loc. Multe manuscrise, dar de data aceasta chiar si “stiinta moderna”, admite ca in timpuri extrem de antice pamantul forma un singur continent care a fost denumit Pangea. Exista cateva reconstructii dupa harti vechi ale acestui vechi continent care la randul sau, a fost si el scaldat de apele maestuoase ale fluviului Ocean.

polaris 9

10  Banuiesc ca multi dintre dumneavoastra ati auzit despre renumitele pietre Ica care zugravesc o alta istorie a omenirii. Ei bine, nici aici oamenii antici nu au uitat sa redea cu minime detalii pamantul impartit in continente. Pe fiecare bucatica de pamant este desenat ceea ce era mai important in acel lor, ca de exemplu: case, paduri, rase stranii de oameni, dinozauri, animale necunoscute, forme de relief…..dar si minunatul fluviu Ocean.

               tp-Pietre-di-Ica1

11 Harta lui Kobayaski este veche de 1000 de ani si a fost gasita in Honolulu intr-un templu budist de catre un renumit doctor chirurg japonez.  Ea a capatat numele descoperitorului sau. Orice persoana care ar privi acesta bucata de hartie pe care sunt desenate negru pe alb niste forme geometrice dezordonate nu ar intelege nici ce reprezinta, nici de ce este atat de importanta si nici motivul pentru care a fost conseravata cu atata grija de catre monacii budisti. Ei, bine, eu am asociat ceea ce spune mitul cu aceasta harta si am descoperit inca o dovada care atesta forma plata a pamantului. In manuscrisele esene de la Nag Hammadi intitulate “ Despre originile lumii” este scris: “Atunci Justitia a creat Pradisul. Paradisul este minunat si se afla dincolo de circuitul lunii si de circuitul soarelui, pe taramurile fericirii, care se afla la Est de pamanturile de piatra.”

Locul care se afla dincolo de circuitul lunii si de circuitul soarelui este locul de dincolo de cercul de gheata din emisfera sudica. Acest loc este lumea reala, este locul care s-a oglindit si a creat virtualiatea. O data ce ai inteles ceea ce au scris oamenii antichitatii, harta are sens si intelegi ce a fost reprezentat acolo.

12  In aeroportul international Houston George Bush, Terminalul A, din Australia, se afla una dintre cele mai frumoase reprezentari ale pamantului plat. Acesta a fost pusa de elita sub ochii orbi ai milioanelor de oameni care trec macar o data in viata pe acolo dar nu sesizeaza nimic fiindca matricea nu le permite sa vada realitatea.

aerop george bush

Pornind din interiorul figurii avem in mijlocul continentelor Pomul Vietii care marcheaza centrul pamantului, Polul Nord, Axis Mundi. Deasupra sa se afla domul sau cupola care acopera intreg pamantul, iar in jurul continentelor se afla cercurile polare sudice in afara carora mai sunt alte pamanturi, asa cum ne arata si celebra harta a lui Kobayaski.

13  O alta reprezentare a pamantului plat se afla tot in Australia in Darling Park din Sidney. De acesta data pamantul este reprezentat sub forma unui lac in care se vad efectele apei unde se afla continentele si Copacul Vietii care marcheaza centrul nord al pamantului. Cupola este insasi cerul, iar cercul polar de sud este extremitatea sa, locul in care aceasta lume se termina. Pamantul plat este reprezentat si de orologiul care se afla in ampla sala de intrare, iar semnele masoneriei abunda in toate colturile.

14  Si pentru ca tot vorbim despre aeroporturi, nu puteam sa trecem cu vederea magnificul aeroport Changi din Singapore. Este cel mai nou si mai frumos monument arhitectural al timpurilor noastre. In interiorul sau se afla tot ce nu va poate trece prin minte ca ati putea vedea intr-un aeroport. 350 de magazine sute de restaurante si baruri, strazi, parcuri, gradini, o piscina, cinematografe, librarii, o clinica, un centru fitness, un hotel, o cascada, plantatii de pomi si flori exotice si 3 terminale. Are 6 gradini diferite care se afla la fiecare terminal. Gradinile de cactusi, de bambus, de floarea soarelui, de orhidee, de ferigi si gradina fluturilor.  Este deservit de 84 de linii aeriene si are 28 000 de angajati. 

Orbiti de atata fast, putini realizeaza ca si aceasta este o miniatura a pamantului plat. Absolut toata aceasta suprafata de 1300 de hectare din care 870 au fost sustrase marii, este acoperita de o cupola.

singapore-cupola

Aceasta este traversata de zeci de meridiane, iar suprafata este mentinuta de o mare plasa de metal dispusa ca latitudinea si longitudinea terestra.

singapore -latitudine

Din cele doua coloane masonice, Boaz si Jachin, aeroportul a fost inzestrat doar cu una care se gaseste in exteriorul sau, in varful careia troneaza soarele, atat de venerat de elita.

singapore-soarele

Sub cupola, exact in mijlocul ei, in loc de pomul vietii, curge un jet de apa care vine din partea de sus care simbolizeaza Polul Nord, curgand catre partea de jos, care simbolizeaza Polul Sud. Polul Sud este ingradit de un zid care impiedica scurgerea apei, care simbolizeaza bariera de gheata care mentine apa pe pamantul plat.

Singapore- energia

O stranie reprezentare a unui ceas, intitulata chiar “Orologiul” reprezinta Pomul Vietii fara viata, incercuit de o centura pe care este marcat timpul.

singapore-orologiu,pomil vietii

15 Dupa multe secole de asteptare, o harta antica cu particularitati unice a fost in sfarsit expusa publicului in formatul pe care l-a dorit cel care a realizat-o. Este vorba despre harta lui Urbano Monte, un italian din Milano care a trait intre anii  1544-1613. Aceasta harta este una dintre cele mai mari harti antice cunoscute. Ea masoara 9 metri patarati fiind realizata ca un patrat cu latura de 3 m fiecare. A fost colectionata in 1587 de  David Rumsey Map Center al Universitatii Stanford. La acea data, G. Salim Mohammed, custode al centrului David Rumsey Map Center spunea despre aceasta capodopera:” Este un adevarat giuvaer al manuscriselor cartografice.” Fiind intrebat cat ar costa aceasta harta, el a raspuns ca suma nu se poate exprima in cifre deoarece astfel de opere de arta sunt raritati.

urbano

16  In biblioteca din orasul Boston se afla un exemplar al unei harti antice care reprezinta pamantul plat. Harta a fost copiata dupa modelul antic in anul 1892 si facea parte dintr-un proiect al unui colegiu englezesc. Pe marginea sa este scrisa data exacta cand a fost facuta, adica 4-10-1892, este inregistrata cu nr 6, iar jos se gaseste numarul ei, adica harta cu numarul 773 din data de 4-10-1892. Intrebarea ar fi urmatoarea: pentru care motiv una dintre cele mai mari biblioteci ale Americii detine o harta inregistrata a pamantului plat daca el nu exista??

17 Multi spun ca aceste harti sunt desenate in acest fel deoarece ele reprezinta pamantul in plan drept. La fel spun si despre diferitele logo si steme ale diferitelor institutii, in care pamantul este reprezentat in acest fel. Nu este adevarat. Aceasta este o alta scuza pe care mintea voastra o gaseste pentru a nega adevarul pe care il aveti sub ochi. Am sa va arat cum institutii importante folosesc harta pamantului plat ca insemn al lor. Apoi am sa va arat cum arata cu adevarat pamantul vostru glob in plan drept.

embleme cu terra piatta 2

 

pamant

Vedeti diferenta? Institutiile folosesc harta pamantului plat, nu a pamantului glob. Pamantul glob reprezentat in plan drept este total diferit de hartile pamantului plat.

18  O alta proba pe care o poate verifica oricine, daca are chef, este luna care se vede dimineata, in miezul zilei sau spre asfintit de catre cei care au in partea lor lumina soarelui, adica la ei este ziua. Explicatiile fara logica ale elitei le cunoasteti deja foarte bine pentru ca datorita lor sunteti ferm convinsi ca pamantul este sferic. Sa analizam aceasta situatie din punct de vedere al logicii impuse chiar de catre acesti “savanti” de duzina. Am ales figura de mai jos rugandu-va sa nu tineti cont de ceea ce are desenat in interior, ci de forma sa sferica din exterior.

g2
                                    

Pe marginile ei sunt scrise si orele, iar daca se traseaza o linie dreapta intre ele, delimitarea dintre zi si noapte ne apare foarte clara. Dupa cum bvedeti,  intre 6 seara si 6 dimineata de o parte a pamantului este zi, iar de cealalta parte este noapte. Daca acest lucru este adevarat, cum se face ca luna se vede la ora 12 si in partea cu lumina, daca ea ar trebui sa fie in partea cu noapte? Prin ce fel de scamatorie eu, care stau foarte aproape de meridianul zero vad luna la ora 12 ziua? ( Eu am facut aceste fotografiile in care se vede clar cat de stralucitor este soarele in miezul zilei, si cum luna este pe cer la o ora in care ea ar trebui sa fie toata exact de acealalta parte a asa zisei sfere.)

26145695_1635687193136443_209123957_o

26177915_1635687336469762_2141499902_o

Nu exista o logica, mai cu seama daca pamantul este sferic. Aceasta explicatie penibila este doar o minciuna cu care se acopera minciuna sfericitatii pamantului.

19  Pe pamantul sferic, Steaua Polara situata direct deasupra Polului Nord nu are cum sa fie vizibila in nici un loc al emisferei sudice a pamantului. Ca sa poata fi vazuta din emisfera meridionala, observatorul ar trebui sa priveasca “prin pamant”, iar acesta ar trebui sa fie transparent. In ciuda acestui fapt, Steaua Polara poate fi vazuta in emisfera sudica a pamantului pana la o latitudine de 20 de grade, deoarece numai pe pamantul plat acest lucru este posibil.

                       

…si multe altele pe care nu vreti sa le vedeti. As fi fericita daca ati citi macar aceste cateva dovezi si sa judecati aceste posibilitati fara sa va ganditi la ceea ce ati fost invatati. Mai rau decat atat este faptul ca, si daca le vedeti, nu recunoasteti ca le vedeti. Matricea nu va permite aceste lucruri, iar voi sunteti sclavii acestui Matrix……..

gabriela dobrescu

 

45 de gânduri despre „Gabriela Dobrescu-Mai puteti nega ca pamantul este plat, asa cum au scris anticii?

 1. Fara intentia de a contrazice , pun o intrebare , ca sa ma dumiresc si eu cum e cu teoria pamintului plat.In cazul pamintului plat , e normal sa existe noapte polara si zi polara la polul nord, adica ceva de genul 6 luni zi,6 luni noapte ,+-
  Soarele in emisfera nordica= zi polara in nord si noapte polara in sud
  Soarele in emisfera sudica = zi polara in sud si noapte polara in nord.Aici este intrebarea mea, adica daca soarele este in emisfera sudica si se invirte peste partea dinspre exterior , in cazul P.P. nu poate face ziua polara pe toata marginea farfuriei deodata, doar pe segmente, adica 24 de ore,(12 ziua,12 noapte) ceea ce imi indica ca cineva minte,ori nu exista noapte polara in sud, ori pamintul nu este plat. Daca cineva vrea sa-si piarda timpul sa explice mai practic…..

  • sa stiti ca orice intrebare care nu se aliniaza cu explicatiile mele, nu poate face altceva decat sa indarjeasca si mai mult cautarile mele. in plus dv sunteti unul din cititorii vechi ai blogului meu si unul dintre cei mai activi. mereu aveti intrebari, judecati ce cititi si va exprimati mereu temerile. acesta este un lucru fantastic pentru mine, deoarece nimeni nu trebuie sa fie de acord cu ce spun eu, ci trebuie doar sa gandeasca, sa judece singur, sa faca comparatii cu ceea ce stie de la altii, nu de la elita. doar atunci reusim sa aflam si cealalta parte pe care nu o vedem, dar o intuim. da, intrebarea este cat se poate de legitima. acum am sa va spun ce stiu eu din surse destul de sigure despre aceste aspecte. daca va uitati pe oricare din hartile sau logo-urile pamantului plat, observati ca de falt polul nord nu este unde ni-l arata ei pe hartile scolare, ci exact in mijlocul pamantului, pentru ca el este Axis Mundi, Polus Geticus, Axa lumii. la polul opus, adica pe marginile farfuriei este polul sud. soarele se invarte pe aceasta farfurie sub forma unei spirale care pleaca din apropierea nordului catre ecuatorul terestru si catre polul sud, astfel incat miscarile lui se largest din ce in ce mai mult atunci cand se indeparteaza de nord. deci, zilele polare asa cum ni le explica „savantii” nu exista. am vorbit cu o echipa de italieni care au fost in expeditie stiintifica in cercul arctic de nord. ei au spus ca acolo lumina este pe toata perioada anului identica, tip asfintit, si ca noaptea polara nu exista. aurorele boreale sunt in norvegia. in suedia si cateodata in groenlanda, dar nu la pol, unde lumina aceea gri exista mereu. miscarile soarelui fiind in forma de spirala cu diamentrul mereu mai mare, iar apoi in regresie pana ajunge la loc inseamna ca acolo unde el trece este lumina, pe cand noaptea este unde el nu este. soarele nu se poate invarti asa pe pamantul glob, desi ei spun asa se invart toate planetele in jurul lui. aceste planete nu exista deoarece sunt o holograma, iar pamantul e fix. nimeni si nimic nu ar rezista si nu ar putea trai pe o minge care se roteste cu 1700km/ora in jurul axei dar si in jurul soarelui. e o aberatie….din ceea ce am descoperit eu.

   • Nu intentionez nici sa neg nici sa confirm aceasta teorie pt ca nu am toate datele, deci ceea ce voi spune se refera strict la experientele personale. Deasemeni sunt un adept al Adevarului oricare ar fi acesta, fundamentul fiindu-mi experientele personale.
    Am un var care de mai bine de 30 de ani traieste in Suedia si care mi-a spus odata ca, majoritatea scandinavilor au depresii din cauza noptilor polare care chiar sunt stresante pt cei ce traiesc acolo …
    Am privit de multe ori Soarele la rasarit dar mai ales la apus, perioada la care am sa ma refer in continuare. Daca de exemplu privesti un avion cum se indeparteaza, il vezi cum se micsoreaza pana dispare. La fel ar trebui sa se intample si cu Soarele, ori sa se micsoreze pana dispare, ori sa fie vizibil toata ziua daca pamantul este plat. Cine poate calcula de la ce distanta un luminator atat de puternic precum Soarele sa se departeze pana nu mai este vizibil ? Am privit de multe ori apusul Soarelui la mare si nu l-am vazut niciodata ca se micsoreaza, in schimb l-am vazut cum parca intra in mare unde si dispare. Lumina lui se mai vede o vreme dupa ce apune pe nori, ori daca pamantul ar fi plat, acest fenomen nu ar fi avut loc. La fel si la rasaritul Soarelui, ar trebui sa se vada in departare ca o lumina slaba, care cu cat se apropie devine tot mai puternica si mai mare. In schimb ce se vede, mai intai sunt iluminati norii (pt ca vine dupa o sfera !) si el apare in toata marimea si splendoarea lui !
    Deasemeni, mai mentionez ca oamenii din vechime se exprimau in simboluri.
    Acum un an de zile am fost intr-un grup pe facebook cu ‘pamantul plat’, unde am pus aceste intrebari si ca raspuns m-au excus din grup … Sunt un fan al dumneavoastra de ani de zile si sper sa nu faceti si dv la fel !

    Zi frumoasa va doresc !

 2. Pingback: – Mai puteti nega ca pamantul este plat, asa cum au scris anticii ? – – Omul Din Nord

 3. Ma intereseaza sa aflu,cu ajutorul Dvs.bineinteles,care este motivul si care sunt scopurile pentru care „Oculta” ne ascunde cu grija,de mii de ani,faptul ca Pamantul este plat?Ce castig au din aceasta mistificare?Deasemenea,daca toate celelalte numeroase galaxii,planete,stele,nebuloase,sori ,comete,etc.sunt doar holograme,la ce le foloseste?Numai bine si sanatate va doresc,Dna.Gabriela.

  • Buna Sorin. intrebarile tale imi arata cat de mult si bine gandesti, pentru ca doar cine gandeste singur le poate face. in ceea ce ma priveste, ocultarea adevarului are ca scop in primul rand mentinerea omenirii in statul de sclavie. atata timp cat nu stii ca esti sclav, iti iubesti lanturile. atata timp cat populatia nu stie ca traieste intr-o lume care nu comunica cu toasta creatia,, crede in inteligenta si progresul ei fara margini. spunand ca la poli totul este doar gheata, namenti fara sfarsit si vanturi puternice, nimeni nu va avea curaj sa mearga acolo deoarece considera ca nu este echipat corespunzator pentru aceasta calatorie. in acest fel, ei pot sa tina sub control tot pamantul fara greutate. au aruncat pe piata tot felul de minciuni, incat trebuie sa fii un mare expert ca sa le separi de adevar. daca omul ar sti ca sub pamant este alta lume care traieste pe spinarea noastra, rascoala ar incepe de seara pana dimineata si adio sclavi. noi nu muncim pentru noi, asa cum ne fac sa credem, ci pentru ei. pamantul acesta a fost plin de bogatii fara seaman, care intreceau in marime muntii cei mai mari care exista astazi. s-au extras miliarde de tone de aur, diamante, cristale, pietre pretioase,, dar nimeni nu stie unde sunt deoarece totul se duce in subsolul pamantului care e plin de palate si orase la care omul de astazi nici nu poate sa gandeasca. crezand ca pamantul este un glob cu un capat polar acoperit de apa, iar cu celalalt acoperit de gheata, ei sunt in siguranta. cerul instelat si asa zisele planete sunt intr-adevar holograme pentru ca se comporta ca hologramele. aceasta pacaleala este necesara deoarece asa toti cred ca traim intr-un univers fara sfarsit si ca extraterestrii vin de acolo. realitatea este ca noi traim intr-o puscarie fara gratii, intr-un spatiu relativ mic, iar cei care nu se spun ca vin din alta lume, vin de fapt de sub pamant.

   • Multumesc pentru aprecieri,Dna.Gabriela.Sa recapitulez deci:

    1.Omenirea este tinuta in sclavie fara a-si da seama de asta pentru ca sa nu poata comunica cu toata creatia. -De ce?In ce scop?
    2.Manipularea omenirii spre a crede cu tarie in inteligenta si progresul ei materialist-stiintific fara margini.-De ce?In ce scop?
    3.Lumea de sub-pamant exista dar si traieste pe spinarea noastra,a celor aprox.7,5 miliarde de sclavi de la suprafata. -Cine sunt „Ei”?De unde au venit?Cum si de ce au ajuns acolo?
    4.S-au extras din pamant miliarde de tone de aur,diamante,cristale,pietre pretioase,metale rare care au fost „directionate” la civilizatia de sub-pamant.-Cine, cum si in ce fel le-a directionat?Pentru ca vorbim despre miliarde de tone!!!
    5.Hologramele care infatiseaza cerul instelat si planetele spatiului sunt pacaleala noastra pentru a crede ca traim intr-un univers fara sfarsit de unde vin extraterestrii. -De ce suntem pacaliti?In ce scop?De catre cine?De cand suntem iluzionati prin holograme?
    6.Omenirea traieste in realitate intr-o puscarie abil mascata. -In ce scop sau scopuri?Si in folosul cui suntem exploatati si tinuti in aceasta puscarie abil mascata?
    7.Extraterestrii vin de fapt de sub pamant. -De ce si pe unde vin?In ce scopuri ne invadeaza lumea noastra?De ce se ascund?
    Cam acestea sunt,pe scurt, ideile cuprinse in raspunsul Dnei.Gabriela. si intrebarile aferente la care invit pe toti cei mai inteligenti si mai informati decat mine,daca binevoiesc,sa raspunda.Cu respect.

   • Sorin, ca sa imi raspund la aceste intrebari, am studiat 20 de ani stiinta neconventionala. la nici una se se poate respunde in cateva randuri, pentru ca nu ai intelege nimic. cand ai sa intelegi cine. de ce si cu ce scop a mintit, atunci ai sa gasesti raspunsul la aceste intrebari.

 4. Felicitari Gabriela pentru articol. In ce priveste insultele fata de cei ce sustin PP, acestia nu sunt decat clone, fara judecata, fara suflet. Exista si ctg. umanilor, cei tinuti in intuneric dar, acestia au macar puterea de a accesa informatiile, au dorinta de a afla adevarul. In fine, alta ctg. dar nu cea din urma, sunt cei treziti, cei ce sau delimitat de mult de manipulare, indoctrinare, sunt asa numitii „razvratiti nebuni” care lupta sa aduca adevar si lumina asupra celor ce sunt precum puii iesiti din coaja oului…Nu te intrista, descuraja de reactia clonelor. Mult succes in tot ce faci pentru trezirea la realitate a „puilor de gaina” 😉😊

 5. Pentru cei ce vor mai multe dovezi, sugerez sa urmareasca si History Chanell. Am fost foarte sceptica cu timp in urma dar, acum cand detin f multa informatie din alte surse, inclusiv de la Gabriela , incredibil dar acest post TV chiar da informatii la publucul larg pe care unii deja le au aflat de pe acest blog si inca nu crede. Informatiile sunt uluitoare : Extraterestrii antici etc. Multi ar trebui sa fie recunoscatori muncii titanice depusa de Gabriela, pentru informarea clara, corecta, daruita neconditionat.

  • Dacă pământul e plat și soarele se plimbă deasupra lui, de ce nu se vede tot timpul?
   Cum de vedem soarele apunând sau răsărind dacă el este tot timpul deasupra?

   • daca dv ati avea o hala imensa, iar intr-un singur colt al ei doar un bec, lumina va fi doar acolo. daca insa luati becul in mana si va plimbati cu el de jur imprejurul halei, atunci pe unde treceti veti lumina. la fel si soarele.

   • Am privit de multe ori Soarele la rasarit dar mai ales la apus, perioada la care am sa ma refer in continuare. Daca de exemplu privesti un avion cum se indeparteaza, il vezi cum se micsoreaza pana dispare. La fel ar trebui sa se intample si cu Soarele, ori sa se micsoreze pana dispare, ori sa fie vizibil toata ziua daca pamantul este plat. Cine poate calcula de la ce distanta un luminator atat de puternic precum Soarele sa se departeze pana nu mai este vizibil ? Am privit de multe ori apusul Soarelui la mare si nu l-am vazut niciodata ca se micsoreaza, in schimb l-am vazut cum parca intra in mare unde si dispare. Lumina lui se mai vede o vreme dupa ce apune pe nori, ori daca pamantul ar fi plat, acest fenomen nu ar fi avut loc. La fel si la rasaritul Soarelui, ar trebui sa se vada in departare ca o lumina slaba, care cu cat se apropie devine tot mai puternica si mai mare. In schimb ce se vede, mai intai sunt iluminati norii (pt ca vine dupa o sfera !) si el apare in toata marimea si splendoarea lui !
    La fel este si cu Luna !

 6. Sunt Astrolog de profesie. Eu practic invataturile Eseniene . Astro Eseniana spune clar. Ceea ce numim planetele sistemului nostru Solar, sunt de fapt cele 9 continente de dincolo de zidul de gheata care inconjura pamantul . Inteleg ca RERRA poate cuprinde si cele 9 continente, dar si ceea ce cunoastem despre suprafata pamantului . Mai spune Astro Eseniana, ca Soarele este un disc fara lumina proprie, si acesta doar reflecta lumina soarelui central [ Steaua Alcione] si mai spune mullte……… Multumim Gabriela. Si eu sunt adeptul teoriei Platistilor .

 7. Bun gasit dragi cititori..! Inainte de toate, subscriu 100% la comentariile d-lui Sorin, precum si la intrebarea d-lui marco68, privind problema zilelor si noptilor polare.
  Sunt tare curios cum comenteaza NASA, ESA si celelalte agentii spatiale: din Rusia, China, India, etc, problema pamintului plat. Nu pot sa nu ma intreb in continuare de ce atita risipa in a mistifica, cum sustineti dvs, faptul ca pamintul este plat… Mi se pare straniu faptul ca toti, dar abslout toti, sunt de acord in privinta rezultatelor cercetarilor lor.
  P.S. Un articol, cu <> a mai fost publicat in 13 mai 2018…

  • nu o sa vedeti niciodata un comentariu NASA, ESA sau ale altor agentii, deoarece ele au sustinut si sustin doar teoria globului. aceasta a fost promulgata in 1521, detronand adevarul antic, care dovedea cu harti existenta pamantului plat. ca de obicei ei au aruncat cu noroi in intelepciunea lor, au ascuns adevarul pe care l-au inlocuit cu minciuna. tot ce inseamna matematica, geometrie, fizica si restul, au fost inventate ca sa isi sustina minciuna. adevarul nu are nevoie de ele pentru ca el se simte, se intueste, vibreaza in cei care il iubesc.

 8. Pentru Puiu Nistor, m-a scuturat intrebarea /deductia, cum ca soarele urias nu are cum sa dispara de pe bolta de deasupra pamintului plat…..si mereu mi-am dorit, (de cind am aflat despre PP) sa fie plat…..de ce?? pentru ca odata cu acest secret dezvelit sigur ar mai iesi si multe altele foarte ascunse, si tare mi-ar mai placea sa aflu mai multe despre ce ma inconjoara…interioru e mai greu de descifrat, exterioru ,mai usor.
  Puiu, nu spun ca sint veritabile toate filmuletele de pe net, dar in ideea unui pamint bombat( exista simulare pe yotube ) ar avea adevar si ipoteza ta impreuna cu a celor care sustin P.P.

 9. Poate cineva comenta o stire din 2012 care ar putea avea legatura cu evenimente din zilele noastre? Cred ca daca pamantul ar fi un glob ar fi imposibil de mers in linie dreapta dintr-un punct in altu,dar ar putea fi posibil pe un pamant plat.

  „Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii a declarat marti ca intentioneaza sa inghete toate relatiile diplomatice cu China si chiar sa treaca la represalii militare in cazul in care guvernul de la Beijing nu renunta la planurile sale secrete de a construi un tunel urias prin centrul pamantului.
  Tunelul e doar la inceput
  Inceput, dupa cate se pare, in provincia chineza FUjian, tunelul masoara cel putin 100 kilometri adancime in momentul de fata si a fost descoperit din intamplare in urma unei misiuni de recunoastere de rutina.
  Desi nu se cunoaste scopul precis al constructiei, strategii americani banuiesc ca acesta face parte dintr-un plan diabolic al chinezilor de a ajunge pe cealalta parte a pamantului si de a invada lumea civilizata fara ca cineva sa isi dea seama. Daca acesta este cazul, nu este prima oara cand China recurge la astfel de tertipuri, in 1968 mai multe rapoarte indicand faptul ca sute de chinezi au inceput sa apara din senin dintr-un crater secundar al vulcanului Vezuviu.
  Proiectul chinez sfideaza legile fizicii
  Considerata practic imposibila de catre oamenii de stiinta, traversarea pamantului de la un capat la altul prin centrul sau implica parcurgerea unei distante de 12.756 km prin diferite straturi de sol.
  Guvernul de la Beijing a anuntat intr-o scrisoare deschisa adresata ONU ca nu intentioneaza sa opreasca constructia tunelului deoarece acesta face parte parte din noua infrastructura feroviara a tarii.”

  • o stire care impleteste o parte reala cu una mincinoasa. chinezii, pe teritoriul tarii lor pot face ce vor. nu este treaba americanilor ce construieste fiecare pe propriul pamant. de aici se vede inca o data cum spionii lumii sunt infiltrati peste tot, ca sa isi impuna cu bocancii vointa lor. acum vine minciuna. dupa americanii mancatorii de rahat, chinezii au ajuns sa construiasca un tunel record in analele pamantenilor. 100km sub pamant!!??? da ce frate, suntem toti botanisti? pai elita acum 13 ani a facut 2 tentative de penetrare a domului, cunoscut ca centurile lui van allen, atat in inaltime, cat si in profunzime. mai precis, au anuntat ca vor sa bombardeze luna ca sa vada daca contine apa. cum luna este in afara proiectiei care se vede pe asa zisul cer, nu putea fi bombardata. deci, ei au incercat sa penetreze domul, dar nu au reusit. tot atunci, au incercat sa penetreze scoarta terestra cu cele mai sofisticare si infioratoare masinarii. si ce credeti?? nu au fost in stare sa treaca de 12 km si ceva. au scarmanat in mai multe locuri, dar rezultatul era acelasi. la 12 km si ceva, un camp de forta fantastic, nu le permitea trecera, desi aveau masinarii fara egal, cu care puteau sa mearga mii de km. deci…care tunel si care 100 km?

 10. Dna Gabriela ,prof. Corrado Malanga spune clar ca pamantul nu este plat ,oare sa fie mintit de acele entitati? Dvs. ce credeti?

  • da, asa este, numai ca si savantii pot sa o dea in bara. eu il cunosc pe malanga persoanal si stiu cat de greu ii este ca sa schimbe o idee. oricum, atunci cand realizeaza ca a gresit, o spune fara nici un fel de rusine si isi asuma gresala. acum vreo 12-13 ani, el era convins ca apa nu este o viinta vie, ca nu gandeste. a fost absolut imposibil sa il convingem nu sa schimbe ideea, ci sa studieze mai atent ceea ce descoperisera rusii si aplicatiile pe care le facea masaru emoto dupa cercetarile lor. a mentinut aceasta ideea mult timp. acum vreo 6 ani, a facut singur un video in care vorbeste despre apa. cu pamantul plat la fel. o sa inteleaga ca a gresit, ca nu a acordat atentia necesara nici macar mitului, pe care il cunoste f bine. niciodata lumea antica nu a vorbit despre pamantul glob, ci despre pamantul plat. astazi insa sunt mii de dovezi pe care oricine le poate experiemnta ca sa se convinga de minciunile elitei.

 11. Sant de acord cu PP, cu multe din ce ati spus dvs, insa nu cred ca sub pamant exista alta civilizatie ! N-ar avea de ce sa se ascunda acolo ca sobolanii, cand ne-ar fi superiori noua ! N-ar putea trai acolo si n-ar avea de ce sa piarda un trai asa de frumos pe suprafata pamantului ! Eu sant adeptul a existentei mai multor pamanturi ca ale noastre , in vecinatatea mai apropiata sau mai departata a pamantului nostru , iar acestia fiind mai dezvoltati ca noi , ne viziteaza ! Cred ca elitele mondiale au si luat legatura demult cu ei, inca din 1949 dupa expeditia lui Byrd, care a ajuns pe un tarim nou, cu alta civilizatie, aflat cam la 3000 km in ext. pamantului nostru ! Asta pazesc militarii internationali in `Antarctica` si de aceea e interzisa orice expeditie privata acolo ! Chiar daca exista un dom peste pamant, acesta nu trebuie neaparat sa fie solid, sau sa se sprijine pe pamant ! Doar trebuie sa se invarta, nu ? Dar poate fi si energetic ! Iar corpurile ceresti nu stim ce sant, insa soarele sigur nu e o proiectie hologramica, deoarece hologramele nu produc caldura si nici nu radiaza lumina ! Iar o proiectie ca in oglinda, ar produce lumina, nu si caldura ! Oricum, felicitari !

  • Silviu, am sa iti spun parerea mea in legatura cu ceea ce mi-ai scris. eu am ajuns la concluzia ca sunt valide ambele. deci, pamantul este plat, la marginire lui exista un zid de gheata si o cupola care nu ne permite sa iesim de aici. aceasta cupola, pe care elita o numeste centurile lui Van Allen, este de fapt un camp de forta invizibil, impenetrabil si de forma unui glob, care incercuieste pamantul plat atat in partea lui de sus, cat si in cea de jos. acest camp de forta a fost facut pentru a izola aceasta mizerabila civilizatie, care, cu negativitatea si rautatea ei, ar contamina restul creatiei. daca s-ar putea iesi din acesta puscarie fara gratii, atunci am putea vedea ca exista si alte lumi, dincolo de lumea noastra. exista si cateva harti antice pe care aceste pamanturi si lumi sunt desenate. in ceea ce priveste lumea de sub pamant, si aceasta exista si pe langa sute de marturisiri ale exploratorilor care au vazut-o avem si o gramada de harti care ne arata cum este ea facuta. amiralul byrd, a fost unul dintre cei mai bine pregatiti militari in ceea ce priveste expeditiile in cercul arctic. el spune ca zbura cu avionul deasupra apei si dintr-o data aceasta se intoarce si incepe sa curga in interiorul pamantului. la fel povestesc si alti expolratori care au ajuns in mijlocul polului arctic intr-o lume cu temperaturi de vara. byrd nu era un tampit care sa sa confunde exteriorul cu interiorul, deci, stia ce spune. despre magneficienta ei ne povesteste tot el destul de multe, la fel ca si altii care au vazut-o si au stat acolo cativa ani. eu am citit tot jurnalul de bord al lui byrd, care este absolut fantastic. aceasta lume dispune de un soare diferit de al nostru, iar reflexele lui, atunci cand cavitatea se deschide, da nastere la polul nord, aurorei boreale si unui vant cald care vine din interiorul pamantului. nu trebuie sa credeti sau sa fiti de acord cu ceea ce spun eu. eu am expus sumar doar cateva concluzii la care am ajuns dupa multa truda si studii. in ceea ce priveste soarele, da, nu este o holograma, cu siguranta, nu se afla la 147 de miliarde de km si pamantul nu se invarte in jurul lui. am vorbit cu un savant expert in fizica nucleara si cunatica. dupa cerecetarile lor, soarele ar fi un atom…da, pur si simplu un atom ceva mai special. despre lumile dezvoltate care ne viziteaza…va dezamagesc total. vedeti dv, masurile dupa care noi evaluam ceva sunt gresite. adevaratele valori ale unei civilizatii dezvoltate nu stau in tehnologie si in gradul ridicat de a nu mai face nimic pentru ca avem masini. nu. o civilizatie este intr-adevar super evolutata doar atunci cand constiinta, bunul simt, demnitatea, dreptatea, puterea de a face singur totul stau pe primul loc. iar tehnologia este doar ceva care le creaza o arecare comoditate. de ce este omul civilizat, din moment ce el ucide orice animal, taie orice pom si impute orice apa?? de ce ar fi altii mai civilizati din moment ce nu au nici un sentiment? ca sa fii om, trebuie sa ai sentimente si emotii, nu tehnologii. acelea te vor face sa iubesti si sa respecti tot ceea ce mama Natura a creat.

 12. Buna dragilor,
  Se spune ca o teorie este o realitate nedemonstrata inca, dar o teorie care care contrazice realitatea este o fantezie.
  Va rog sa analizati faptele/realitatea (doar cateva) si nu afirmatiile x sau y, indiferent cine le sustine (zei, oameni, pasarilieni, balaurieni, serpilieni sau alte specii si entitati conlocuitoare).
  1. Fusul orar. Teoria pamantului/Pamantului plat infirma realitatea fusului orar si ciclul zi noapte. Hai sa ne jucam putin de-a avocatul diavolului. Sa zicem ca Pamantul e plat si ca Soarele se misca deasupra lui (nici nu conteaza cum se misca. Daca Romania si Noua Zeelanda sunt pe o suprafata plata, cand e deasupra noii zeelande, e vizibil si din Romania si viceversa (chiar daca unghiul difera). Cum se face ca la noi e 2 (doua) noaptea si la ei 12 ziua (pranzul)?
  2. Curbura pamantului. Orcine zbora cu un avion de mare altitudine (transatlantic de ex.) observa curbura pamantului. Se pot face poze ca sa nu ne insele simturile. Oricine (aproape oricine) poate face un aerostat de mare altitudine: balon cu heliu,o camera foto si o parasuta. Toata investitia e sub 1000EU. Fotografia face cat o mie de cuvinte.
  3. Distantele si timpul. Cum facem domnilor si doamnelor cu distantele? La marginea lumii plate, exista niste locatii, tari, insule, continente, etc. Cum facem sa ajungem dintr-o margine a Pamantului in alta? Pai daca Pamantul e plat trebuie sa ne intoarcem, nu, ca sa nu ne lovim de ghiata/campuri de forta? Si daca ne intoarcem trecem peste (pe langa) alte repere de tip tari insule continente… Si asta se vede si dureaza, ca e ceva distanta… Realitatea e insa alta si e verificabila. Pana in Tenerife se ajunge (relativ) usor.
  4. Satelitii. Ce facem cu satelitii, sunt o conspiratie, nu exista? Ca si astia sunt de doua feluri: geostationari („plutesc” la punct fix) si orbitali (care se rotesc… in jurul cozii ca pamantul e plat, nu?) Si astia care se invart sunt de mai multe feluri. De exemplu Sateliți artificiali cu orbită joasă (LEO – Low Earth Orbit). Aceștia orbitează deasupra Pământului la distanțe cuprinse între 150 și 2000 Km. O rotație completă este efectuată în 90 minute, iar timpul în care un punct aflat pe Pământ are vizibilitate directă cu satelitul este de 15 minute. Sunt vizibili cu un telescop de amatori si uneori cu ochiul liber.
  5. Gravitatia. Daca Pamantul e plat si gravitatia inseamna „in jos” (si asta e verificabil cu mere), ce tine in aer un corp mai greu decat aerul? Ca nu da din aripi si nu are motoare (cu exceptia celor de corectie a traiectoriei care pornesc doar cand e cazul).
  6. Geometria. Mama ei de ar’metica. Dintr-un punct suficient de inalt ar trebui sa fie vizibil orice punct de pe Pamant (cel mai inalt e la 8.848m) dar un avion zboara la altitudini intre 9,5 și 11,5 kilometri. Ar trebui sa se vada Noua Zeelanda de deasupra Romaniei. O sa spuneti ca e departe. Asa e dar… Distanta Bucuresti-Auckland e de 17.259 km, iar distanta Bucuresti-Luna e de 384.400 km, adica de 20 (doua zeci) de ori mai mare. Cu telescopul meu de jucarie vad craterele de pe luna (si multe sunt mai mici decat Noua zeelanda) dar niciodata n-am reusit sa vad Noua Zeelanda si sunt frustrat rau. Ce sa fac? Sa iau un telescop mai bun? A reusit cineva sau o tin reptilienii in umbra?
  Exista sau pot fi formulate (cred eu) explicatii care sa sustina teoria Pamantului plat si sa infirme fiecare dintre cele 6 puncte formulate. Problema este ca aceeasi explicatie trebuie sa le infirme pe toate….

  • daca citeati cate ceva despre ceea ce dv numiti teoria pamantului plat, atunci aveati toate raspunsurile la aceste intrebari. dar cum va place sa scrieri km de intrebari fara sa va informati de ce unii considerati de cei ca dv tampiti, nu mai pot admite aberatii si minciuni pe care nimeni nu le poate demonstra., va limitati doar la a ridica degetul spre cei care nu mai cred in elita si in dementa devenita realitate.

   • Sincer, credeam ca am dreptul la opinii personale… Intotdeauna, dar intotdeauna dogmele si radicalismul isi au radacinile in necunoastere si in lipsa argumentelor (asta ca sa ma exprim elegant si sa nu va urmez exemplul). Observ ca sunteti foarte vehementa pentru ca nu urmez turma ca un „yes man” respectuos. Cat despre… cat de „informat” sunt… nu cred ca e subiectul disputat, dar va asigur ca nu ma rusinez. „Cei ce cred”, „cei ce nu cred”, „e de la sine inteles”, „se stie”, ” este unanim acceptat” aceste expresii poarta un nume in mediul academic, un nume total neacademic. Si nu… nu ridic degetul, dor ma amuz. Ah, sa nu uit, in caz ca vreti sa ma impuscati de la o distanta sigura (glumesc desigur) sa stiti ca balistica tine seama de curbura si de rotatia Pamantului (aici nu mai glumesc).

   • ca sa fiu sincera, nu am vrut sa va atac, si va asigur ca nu ma simt ofensata deoarece nu sunteti de acord cu parerile mele. in comentariul anterior mie mi se pare ca aveti mai multe intrebari decat raspunsuri la punctele enumerate. eu consider ca atunci cand citesti ambele variante, poti sa deduci singur care este cea mai buna, dar aceasta alegere depinde de o serie de cunostinte pe care le ai despre acele subiecte. o parte din explicatii ni le da inteleapta lume antica, a carei stiinta a fost pusa la zid de minciunile matematice si fizice ale elitei. o parte din ele le-am expus eu aici. o alta parte se gasesc in conferintele lui eric dubai in principal. de la al au aparut si celelalte pe care el nu le-a enuntat. 200, erau deja suficiente. deci…nu ma deranjeaza parerea dv, dar nu avem ce sa mediem in parerile noastre.

 13. Pun pariu ca nimeni de pe aici NU a iesit un spatiu pt. a vedea pamantul de la o distanta apeciabila. Asa ca…………teori si teori.

  • este adevarat ca nimeni nu a iesit in spatiu ca sa vada pamantul, dar nu pentru ca toti suntem idioti, ci pentru ca nu ni se permite asa ceva. aceasta interzicere are ca scop exact aceasta tinere in umbra a formei pamantului. asa zisa teorie a pamantului plat, este dovedita in mii de lucrari antice care au fost inlocuite cu aberanta lor teorie blobalista. toti am fost pacaliti, este adevarat, dar cand ai in fata atata informatie despre aceste lucruri si crezi ca ai o minte cu care poti sa judeci singur unde sta adevarul, nu mai exista scuze. atunci, cu mintea ta pui de o parte probele pentru glob si de cealalta parte pe cele pentru plat. atunci da, ca iti dai seama care este adevarul. ca sa se ajunga la aceasta performanta, iti trebuie studii indelungi, pentru ca superficialitatea creaza alte minciuni de care te poti agata singur.

 14. Buna ziua
  In primul rand, chiar daca ar fi stiut cu exactitate ca pamantul este sferic, anticii nu ar fi avut cum sa reprezinte acest lucru din punct de vedere tehnic – si de aceea au recurs la aceasta reprezentare bidimensionala. Asta este tot.. Totul este simbolic, inclusiv reprezentarile egiptene ale zeitei Nut. Noi nu trebuie sa le luam ad literam, iar daca o facem intram in discutii interminabile, sterile, despre sfericitate si platitudine. In al doilea rand, trecerea de la viziunea planeitatii la cea a sfericitatii globului s-a facut odata cu trecerea de la viziunea geocentrica la cea heliocentrica a lumii –  adica de la viziunea unui bebelus care se taraste la cea a unui copil care se ridica in picioare si incepe sa mearga, schimbandu-si totodata si punctul de vedere asupra lucrurilor. Sa nu uitam ca unii au avut de suferit si chiar au murit pentru faptul ca au sustinut ideea heliocentrica si a sfericitatii, iar cei care i-au pedepsit au fost oamenii bisericii mana in mana cu ‘elitele’ stiintei si politicii oficiale de pe vremea aia. In al treilea rand, totul este sferic, curbat, datorita energiei gravitationale si magnetice. Ati vazut vreodata o celula sau un organism microscopic de forma cubica? Tot ceea ce face natura urmeaza aceasta paradigma, a sfericitatii, a curbei, a rotundului. Numai mintea umana este plata, in patru colturi. Acele harti nu reprezinta decat viziunea 2D a ceva care nu putea fi reprezentat alfel – si trebuie observat ca toate aveau un contur pe rotund, un cerc, deci cumva asta explica multe. Acele harti sunt facute de geografii de atunci care au pus tara, orasul, regatul in care se aflau in centru – ‘aici suntem noi’ – si au desenat restul in jurul acelui punct central, atat cat stiau. In al patrulea rand, sustinerea unei asemenea idei, revenirea la teoria pamantului plat, nu se face decat in pragul unei noi schimbari de paradigma – pentru ca cei care stiu despre ce e vorba si nu vor sa piarda fraiele puterii si vor sa fie la butoane, arunca astfel de fumigene ca sa abata atentia de la lucrurile importante din viata omului (‘de rand’ sau ‘simplu’ cum zic ei) – cumva si ca un experiment, sa se vada pana unde se poate merge intr-o aberatie si cat de mult mai poate fi manipulata viziunea omului, pentru ca asta e interesul lor: razboiul pe perceptie – esti acolo unde iti este atentia focalizata, iar atata energie insumata de la cat mai multi poate schimba viziunea celorlalti, datorita campurilor morfice.

  • inainte de toate, cine crede ca omul antic era un primitiv, nu are cum sa ne dovedesca nimic, deoarece el sustine doar teoriile aberante ale elitei, care a inlocuit stiinta lor adevarata cu minciuna sustinuta de calcule matematice si fizice fara nici o noima. aceste materii au fost create pentru a sutine doar minciunile lor, deoarece adevarul se simte, vibreaza in cel care il aude. in al doilea rand pamantul plat nu este o idioteneie cu care iti abat atentia de la lucruri importante, ci este o chestiune atat de importanta incat nimic altceva nu mai conteaza. cand cerecetezi ce inseamna asta, universul lor infinit se duce dracu, stelele si planetele lor sunt holograme, dincolo de acest pamant sunt altele desenate de acei „primitivi”, dar la care tu nu ai acces, antarctica este prohibita umanitatii pentru ca in realitate nu exista, interzicerea zborurilor necontrolate are ca scop tinerea in secret a adevarului despre forma si felul cum arata acest pamant. in al treilea rand, ceea ce dv numiti harta bidimensionala sau harta in plan drept, este diferita de harta pamantului plat, sunt doua lucruri total diferite, paralele, care nu se pot intalni niciodata.

 15. Intotdeauna am fost „cu capul in nori”, adica de mic copil scrutam cerul zi si noapte si ma intrebam cum functioneaza tot sistemul asta in care suntem angrenati, pamantul, planetele, atmosfera… Am crescut si am ajuns la maturitate zgâindu-mă pe cer, doar, doar oi observa un ceva care sa ma faca sa inteleg. Nimic din ceea ce am invatat la scoala, teoria pamantului glob, teoria gravitatiei, teoria pamantului care se reoteste ca nebunul printr-un spatiu infinit, de milioane de ani, teoria Big Bang-ului, adica din nimic ia fiinta un infinit univers, de la o explozie urmata de haos se ajunge la o ordine desavarsita… Deci nici un raspuns nu m-a luminat niciodata si nu m-a multumit. Cand am auzit de pamantul plat, cu 2 ani in urma, prima reactie a fost sa râd si sa consider asta o nebunie. Informatia a fost asa…in trecere, o discutie intre prieteni, dar din acea seara mi-a incoltit in minte dorinta de a cauta pe internet informatii. Si am citit, am urmarit documentare fel de fel, am salvat in foldere, am recitit, revazut… Asta fac si acum cand imi permite timpul. Cert este ca teoria pamantului plat mi-a raspuns la multe intrebari din cele care ma macinau dintotdeauna, lucrurile au inceput sa fie mai clare, mai asezate… Si tot citind, mereu aflu cate un element nou care sa completeze „tabloul” functionarii planetei noastre si a vietii pe pamant. As putea zice ca am aflat un procent extrem de mic din CE ESTE cu adevarat, dar macar sunt in directia buna, consider eu. Mie, cel putin, mi se potriveste manusa aceasta teorie. Am citit si cartea Astronomia zetetica a lui Rowbotham, recunosc, nu am inteles toti termenii tehnici, nici nu e o carte de facut rezumat, dar m-a lamurit in multe privinte. In fine, fiecare e liber sa creada in orice teorie vrea. La urma urmei cuvantul in sine „teorie” se defineste ca ceva abstract, speculativ, un ansamblu de idei, ipoteze… Deci nimic dovedit. Si avand in vedere ca toate sunt teorii: teoria pamantului glob, a pamantului plat, teoria gravitatiei etc… toate sunt teorii. Nimeni nu a spus clar: „Băi, ia gata cu prostiile, asta sau ailalta nu mai e teorie, e FIX ASA, demonstrat si gata.” Deci toate sunt doar teorii, pana la proba contrarie, cum s-ar spune. Am urmarit interviul amiralului Richard Byrd, la un post de televiziune din Chile parca… Omul acela vorbea despre CEVA, totusi , Apropo cine are cartea in format pdf „Singur”de Richard Byrd? Am citit, si e istorie nu fictiune, despre operatiunile High Jump, in Antarctica, despre calatoria lui la polul nord etc. De ce oare, pe piatra de mormant a lui von Braun, om de stiinta nazist, cooptat la NASA prin „operatiunea paperclip”, este scris un paragraf din biblie: psalms 19:1, care face referire la intinderea pamantului? Astea sunt doar cateva dintre chestiile care dau de gandit… si sa iti dai seama ca lumea nu e asa cum am cunoscut-o noi si cum ne-a fost si ne este prezentata. Si de ce sa fim neaparat sceptici in directia pamantului plat (sau alta forma), ce ne costa sa citim, sa conspectam, sa analizam, sa judecam fiecare dupa capacitatea sa? Teoria pamantului glob o stim toti, nu mai enimic nou, nimic de adaugat. E cam la apogeul sau si nimic peste nu mai incape. S-a incercat cu ceva ani in urma, o stratagema de captare a atentiei intregului mapamond, dar… a fost o licarire de moment, ca un bat de chibrid aprins… si ala umed. Nu stiu daca va mai aduceti aminte, vreo trei cercetatori in astronomie, americani, au aparut pe post, foarte entuziasmati dand o stire BOMBA, cum ca s-a descoperit un pamant identic cu al nostru nu;s pe unde, prin universul observabil. Aplauze, lacrimi, bucurie… Si peste 3 zile nu mai amintea nimeni de asta, oamenii nu au crezut, nu le-a pasat, deci un mare FÂS. Apoi a inceput sa ia amploare acest curent flatearth si vreau sa zic ca nu numai ca s+a aprins ca o vâlvătaie, dar a devenit un incendiu ca in Australia, de neoprit pana acum. De ce? Pentru ca e ceva nou si important, pentru ca oamenii nu mai cred in bazaconiile NASA, in globuletul ala albastru, facut pe calculator. Pentru ca in zilele noastre traieste un alt om, OMUL NOU, in era tehnologiei de varf, avid de cunoastere, curios de lumea in care traieste, care are un grad mai profund de asimilare a cunostintelor, de intelegere, de procesare a informatiilor… Bine, au mai ramas si din cei vechi, naivi, inceti la minte, multumiti cu cat stiu, fara nici o ambitie de a evolua. Sau poate ca ei chiar nu sunt capabili. Sunt ca niste calculatoare vechi, ca cel din anii 2000, greoaie, masive si cu o exasperanta lentoare a internetului . Dar majoritatea sunt „brici” la minte, deschisi, iuti si dornici de cunoastere. Acesta este omul nou, in Era Noua, a Luminii, cum era o exprimare pe undeva. Asadar, apreciez ceea ce faceti pe acest site, straduinta doamnei Gabriela Dobrescu de a ne da ocazia aflarii unor lucruri noi despre Terra si universul nostru si de a ne impartasi pareri, de a ne intalni cu oameni asemanatori noua si de ce nu, de a mai evada din cotidian, cum cel care ne exaspereaza cu acest coronavirul nesuferit. Toate cele bune tuturor si la mai multe postari.

  • De acord cu afirmatiile Dvs.Dna. Crina Dantes.Trebuie,cu totii,sa cercetam,sa ne informam,sa citim,sa cautam,nu sa inghitim orice ni se spune de catre mass-media si autoritati!O observatie: Psalmul 19:1 din care un citat este sculptat pe piatra funerara a marelui savant german Wernher Von Braun nu se refera la intinderea pamantului ci,dimpotriva,a cerurilor.Si ca sa va conving,iata inceputul Psalmului 19:1,citez,”Cerurile spun slava lui Dumnezeu,iar intinderea lor vesteste lucrarea mainilor Lui!”
   Toate cele bune Dnei.Gabriela si o asteptam cu alte si alte dezvaluiri.

 16. Multumesc pentru film.
  Nu-mi da pace urmatorul aspect, iterat chiar de dumneavoastra, citez: „19 Pe pamantul sferic, Steaua Polara situata direct deasupra Polului Nord nu are cum sa fie vizibila in nici un loc al emisferei sudice a pamantului. Ca sa poata fi vazuta din emisfera meridionala, observatorul ar trebui sa priveasca “prin pamant”, iar acesta ar trebui sa fie transparent. In ciuda acestui fapt, Steaua Polara poate fi vazuta in emisfera sudica a pamantului pana la o latitudine de 20 de grade, deoarece numai pe pamantul plat acest lucru este posibil.”
  *** Daca pamintul este plat(cum spuneti dvs), ce rost mai au paralelele(si nord si sud)..?
  *** Ce sens are termenul de „emisfera nordica” si „emisfera sudica”, daca pamintul este plat..? „Emisfera” inseamna „jumatate de sfera”, asa ca… nu cumva va contraziceti..?!

 17. Mi-a placut cometarile si punctele dumneavoastra de vedere in materialele pe care le-am urmarit, dar povestea cu pamantul plat doar ca anticii nu erau primitivei (si sunt deacord cu dumneavoastra) mi se pare un pic fortata.
  As vrea ca cei care sustin ca pamantul este plat sa vad cum calculeaza o eclipasa de soare de exemlu din anul 2075 (sper sa fie una in anul respectiv) folosinduse de modelul lor.
  Iar idea ca nu am putea sta pe pamant daca se invarte cu vireza de rotatie, uitati ca totul aerul apa se rotesc deodata cu pamantul datorita gravitatiei fara sa putem percepe asta.

 18. Eu cred că, de fapt, dumneavoastră nu aveți nici o opinie despre faptul că Pămîntul e plat sau rotund/sferic, nici nu vă interesează… însă vă place să aruncați astfel de petarde ca să ne vedeți pe noi cum ne inflamăm… Un fel de întărîtă-i drace că și mie-mi place.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s