gabriela dobrescu-Semne pagane in bisericile ortodoxe din Romania

Faptul ca religia a avut la baza infiintarii ei in afara Bibliei, obiceirile, traditiile si ritualurile antice, nu cred ca mai este un subiect necunoscut pentru nimeni. De fapt afirma singura ca aceste doua izvoare au dat nastere noii religii crestin-ortodoxe. Dintotdeauna ritualurile facute intre zidurile bisericii, nu au fost altceva decat ritualuri antice de pe timpul zeilor, poletite cu minciuni sclipitoare pentru a preamari pe zeul evreu Iehova. Astazi insa, biserica a inceput sa scoata la vedere o mare parte din simbologia paganilor careia i-au gasit noi explicatii legate de cultul ortodox.

Romania este tara cu cel mai mare numar de biserici pe metru patrat, dar este si una dintre tarile care au devenit cunoscute la nivel international datorita simbologiei pagane pictate pe zidurile acestor lacase. O sa explic mai pe larg despre ce este vorba pe masura ce voi aborda fiecare parte a acestui subiect.

Am sa incep cu bine cunoscutele “care de foc” descrise in Biblie, ca fiind aparatele de zbor cu care se plimba deasupra capetelor oamenilor, spiritul dumne-zeesc. In realitate, “carele de foc” erau doar aparate de zbor cu care smecherii se plimbau pe deasupra capetelor oamenilor,  pentru a-i controla si supraveghea fara sa banuiasca. Ceva in genul aparatelor de zbor din ziua de astazi care pot fi invizibile si care sunt dotate cu tehnologie amenintatoare de control si razboi.

Una dintre cele mai cunoscute biserici la nivel international, este “Biserica Manastirii Sighisoara”, unde este pictat unul dintre celebrele care de foc”. In limba germana, biserica se numeste Schäßburger Klosterkirche si este amplasata  langa cetatea Sighisoarei. A fost construita in stil gotic, intre anii 1492-1515 si a servit ca lacas de cult calugarilor dominicani, cunoscuti ca predicatori impotriva ereziei catarilor, dar sustinatori infocati ai catolicismului care trebuia propagat in randul popoarelor.

Biserica_Manastirii_din_Sighisoara 1.JPG

Pictura care a atras in mod evident atentia celor pasionati de acest subiect, este cea a unui obiect zburator neidentificat, cunoscut astazi cu numele de OZN. Este greu sa combati acesta explicatie deoarece asa cum se vede mai jos, este vorba despre un obiect zburator,  pozitionat deasupra caselor. La fel cum se intampla si in ziua de astazi, aceste aparate se deplaseaza cu ajutorul unor motoare propulsoare, care lasa in urma lor groase dare de fum. Obiectul  pictat, zboara catre pamant, lasand in urma lui o dara de fum, care iese din imensul sau motor propulasor,  al fel cum se intampla astazi cu aparatelor zburatoare moderne.

ozn cunoscut.jpg

Acelasi tip de obiect zburator neidentificat, este imprimat si pe numeroase monede vechi, descoperite in mai multe parti ale lumii. Una dintre aceste monede, descoperita in Franta, are incizat un obiect zburator identic cu OZN-ul reprezentat de fresca de la Sighisoara.    

gettone UFO ca la sighisoara.jpg

Diferenta dintre OZN-ul de la Sighisoara si cel inscriptionat pe moneda, consta doar in pozitia coloanei de fum. OZN-ul de la Sighisoara, are fumul pozitionat in partea de sus a navei deoarece aceasta se apropie de pamant. Pe moneda franceza, fumul este in partea de jos deoarece ea se ridica de la pamant. E imposibil sa negi aceste lucruri atat de evidente, mai cu seama ca, aceasta este particulatitatea marii majoritati a obiectelor care “navigheaza” prin aer. Coloana de fum reprezentata pe fresca de la Sighisoara are si culoarea un pic rosiatica, deoarce denota un motor cu aprindere. Aceste tipuri de nave spatiale de forma rotunda, care lasa in urma lor coloane de fum au fost incizate si pe alte monede vechi, descoperite de arheologie.

Pana acum nu am spus nimic nou despre OZN-ul de la Sighisoara, dar ma sa va arat ca aceasta pictura nu este singura care ilustreaza nave spatiale extraterestre in aceasta biserica. Am reusit sa descopar acest lucru cu ajutorul unui foarte bun prieten si colaborator de al meu, care isi spune Bibliotecarul. Pasionat de excursii lungi cu trasee greoaie in locuri aproape imposibile, el isi dedica o mare parte de timp studierii la fata locului a minunilor acestor pamanturi. Astfel, a adunat mii de fotografii pe care le pastreaza cu mare grija in biblioteca lui virtuala. Pe numele lui real Constantin Jipa, el este omul prin ochii si fotografiile caruia eu pot sa vad misterele locurilor frumoasei noastre tari.

In “excursia” lunga de cateva saptamani, facuta de curand, el a decis sa mearga si la Sighisoara pentru a fotografia personal OZN-ul de pe zidul  manastirii. Cu aceast ocazie, a constatat ca mult cunoscuta pictura nu era singura in care erau reprezentate nave spatiale. In acest fel, el este primul care se poate mandri ca a gasit si alte reprezentari ale tehnologiei extraterestre pe frescele bisericesti, transformate in traditionalele “care de foc”, de catre religie. Traditiile sunt obiceiuri pagane la care ortodoxia nu a putut renunta, nu pentru ca datorita  lor doctrina nu ar fi devenit magica, misterioasa, nuu. La traditii nu s-a putut renunta deoarece lumea antica nu putea sa imbratiseze un cult in care nu aparea adevarul  si eroii lor antici, a caror vitejie a sfidat timpurile.

Dupa cum puteti vedea, si in fotografia  de mai jos apare un OZN aproape identic cu cel despre care am vorbit. El are aceeasi particularitate a fumului care iese pe partea de deasupra. Mai mult decat atat, in norul din partea dreapta se vad 4 puncte de culoare neagra asezate in forma de patrat, care asteapta sau care se uita la OZN-il cel mare. In partea stanga insa, se vad coborand pe pamant altre trei obiecte care se gasesc la diferite distante in aer unele fata de altele. Se pot observa foarte bine atunci cand se mareste fotografia.

c9.jpg

O alta fotografie interesanta facuta tot de Bibliotecar, este cea urmatoare. Aici apar doua obiecte care coboara din nori, distantate intre ele si a caror tinta este muntele impadurit de sub ele. Ele ies din niste nori stranii asezati in forma de cerc cu circumferinta deschisa catre pamant, astfel incat din mijlocul lor sa poata sa razbata catre munte, razele proiectate de o piramida ciudata care sta in aer, la fel ca orice alt aparat de zbor. 

c8.jpg

Dar fotografiile stranii de la Sighisoara nu se termina aici, deoarece in acea biserica exista un alt semn interesant care troneaza deasupra capetelor celor care vin sa se inghenuncheze. Este vorba despre soare, simbolul cel mai iubit de masoni si de illuminati, in mijlocul caruia troneaza din nou strania piramida. Aceasta este reprezentata cu varful in jos, iar razele soarelui, asa cum ma asteptam, sunt 12 mari, care se intersecteaza cu altele mai mici, al caror numar este tot 12. Nici nu putea fi altfel stiind cat de important este pentru masoni, elita, illuminati si biserica  numarul 12 si 24.

c10.jpg

Biserica ortodoxa  romana este plina de aceste simboluri pagane, desi acestea nu au ce cauta nici macar in gluma in cultul ei. Unul dintre cele mai importante simboluri care au inceput sa apara in urma cu 12-15 ani pe peretii sau nisele bisericilor, este “ochiul care vede tot”. Considerat de crestini “ochiul lui dumne-zeu”, el este in realitate un simbol care isi are originea in anticul Egipt si este legat de zeii Osiris, Seth si Isis. Vechimea acestui simbol se pierde in negura timpului deoarece el a aparut o data cu creatia, asa cum povestesc miturile antice. De aceea numele lui din antichitate si pana astazi a ramas mereu acelasi: “Ochiul lui Horus”, un zeu nascut din durere, dupa comiterea unui asasinat fraticid. Horus a fost fiul lui Isis si al lui Osiris, ucis de fratele sau, Seth. Dupa cum vedeti, egiptenii au desenat foarte clar cum reptilienii, sarpele din drepata si pasarea in stanga, stapanesc si controleaza tot.

occhio-di-horus-egizio-1020x638.jpg

Biserica a preluat acest simblol antic transformandu-i in ochiul atotvazator al lui Iehova. Despre aceste adaptari ale faptelor eroilor antici, transformate apoi in fapte ale personajelor biblice, ne stau marturie insasi povestile biblice. Iata dara, cum a devenit “Ochiul lui Horus”, “Ochiul lui dumne-zeu”.

Evreii au fost un popor care nu l-au urmat niciodata pe Iehova, de aceea, acesta era mereu catranit de furie impotriva lor. Despre nesupunerea evreilor fata de dumne-zeul lui Avram, Isaac si Iosif vorbeste fiecare fila a Bibliei. In loc sa isi urmeze zeul cel nou, ei se intorceau mereu la cultul de adorare al zeilor lor antici. Din acesta cauza Iehova devenea o bestie care ii asasina pe loc pe cei care nu i se supuneau. El stia acest lucru si nu putea face nimic ca sa ii supuna, de aceea  spunea ca poporul sau il urmeaza doar cu buzele, nu cu faptele.

Zeita cea mai iubita, stimata, adorata si respectata de evrei era Isis. Nominata de cel putin 40 de ori, in Biblie cu numele de Regina cerului”,  era venerata de evrei pe furis de zeul Iehova al Bibliei Era considerata zeita recoltelor, a belsugului, a perpetuarii speciei si nu in ultimul rad, zeita mama, trasformata de biserica in fecioara Maria.

Deci, “Ochiul lui Horus” tranfosrmat apoi de masonerie si illuminati in “Ochiul care vede tot”, nu putea sa fie ratat nici de catre biserica, care il reproduce din ce in ce mai mult in frescele ei. El a inceput sa prinda viata cu numele de “Ochiul lui dumne-zeu”. In realitate toate aceste transformati sunt de fapt o alta aplicare a nelipsitului “dividi ed impera” , cu care aceeasi zei stapanesc pamantul.

Am sa va documentez ceea ce spun cu cateva exemple din multele existente, al reprezentarii acestui simbol in biserici. Daca veti fi curiosi, o sa le descoperiti si singuri, important este sa fiti abili in a individua locul ascuns unde l-au pus. Pentru biserica ochiul reprezentat in lacasurile lor nu este o binecuvantare pentru nimeni, ci legatura dintre aceasta institutie de spalat mintea umana si elita masonica. Adevarata explicatie a acestui simbol care se gaseste astazi la orice pas in societatea stramba in care traim, este controlul. Ei sunt peste tot si te spioneaza fara sa stii. Iata cateva lacasuri cunoscute unde troneaza “ochiul care vede tot”.

La Manastirea Neamt, atestata documentar in 1407, ochiul se afla chear la intrare pe zidul interior. Am pus mai intai fotografia de ansamblu, ca sa aveti idee unde se afla acest zid interior pe sub care se intra. 

manastirea-neamt.jpg
ochi manastirea neamt.jpg

La Manastirea Sihastria, locul unde a trait un popa cautat de multi oameni, Ilie Cleopa, intalnim pe peretele colopotnitei maleficul ochi care te urmareste si te spioneaza peste tot.

manastirea sihastria.jpg
Manastirea_Sihastria_.JPG

Si biserica cu hramul Sf Niculae din Amara are desenat pe zidul ei ochiul atotvazator.

amara-ochiul.jpg
biserica statiunea amara.jpg

O alta biserica unde troneaza la intrare ochiul lui Horus este biserica Haulik din Periam, unde s-a intamplat o “minune”. Din cauza ploilor, ochiul a cazut, asa cum a facut cunoscut mass-mediei preotul parohiei. Interesant de stiut este faptul ca aceasta biserica a suferit lucrari de reabilitare si infrumusetare de curand, asa cum se vede in foto de mai jos. Nelipsitul ochi era la fel de vechi ca si ea. Cum am putea sa credem ca un obiect de decor care a rezista intemperiilor zeci de ani, a cazut asa dintr-o data, absolut tot, desi era construit din parti dinsticte? Poate au decis sa il inlature ei, de bunavoie.

biserica haulik de la periam.jpg
comuna periam. a disparut ochiul.jpg

Biserica din lemn Cuvioasa Paraschiva, din Izvoarele (vechea denumire a satului era Bloaja), comuna Cernesti, judetul Maramures, datează din anul1928. Lăcașul de cult figurează pe lista monumentelor istorice si gazduieste si el ochiul lui Horus.

biserica izvoare.JPG
ochi izvoare.JPG

https://www.wikiwand.com/ro/Biserica_de_lemn_Cuvioasa_Paraschiva_din_Izvoarele

Sa admitem ca “Ochiul lui Horus” nu ar avea nici o legatura cu “Ochiul lui dumne-zeu”, trambitat de biserica. In acest caz, acest simbol nu ar avea ce sa caute gravat in locuri laice sau ca luogo pentru diverse loje masonice, illuminati, institutii sau industria cinematografica. Iata cateva exemple!

Castelul Iulia Hasdeu

ochi catel iulia hasdeu.jpg
Castelul-Iulia-Hasdeu-2.jpg

Daca ochiul ar fi al lui dumne-zeu, ce cauta pe bani, care sunt considerati ochiul dracului, sau ce cauta ca simbol al illuminati sau NWO, cunoscute ca miscari satanice de absolut toata lumea?

banii si ochiul.jpg
illuminati ochio.jpg
nwo ochio.jpg

Biserica mai elogiaza inca un personaj antic, care se ragaseste pe mai toate frescele egiptene care ilustreaza zeii antici ai acestei civilizatii. Este vorba de un caine sau lup cu trup de om. Pentru egipteni, acesta este zeul antic al judecatii si al mortii. Este mereu reprezentat ca un medic aplecat aspura celor in suferinta, iar numele lui este Anubis.

anubis. morti.jpeg
anubi judecator.jpg
anubis medico.jpg

In amintirea lui,  biserica ortodoxa a inventat povestea Sfantului Hristofor, o creatura care este reprezentata cu fata de caine, de lup sau de  oaie, in functie de interpretari, deoarece asa se pot mimetiza minciunile care inlocuiesc adevarul. In acest fel Hristofor, lupul cu trup de om a fost ridicat la rang se sfant. Avand acest rang, a inceput sa fie prezent pe multe fresce pictate pe bisericile ortodoxe. Aceasta praznuire, pomenire sau desenare a animalelor cu trup de om in biserica a capatat numele de “iconografie de chinocefali”. De aceea cainle sau lupul Hristofor a devenit Sfantul Mucenic Hristofor, iar una dintre cele mai vechi picturi care il reprezinta se afla la biserica de curte nobiliara Draghiesti, comuna Topliceni, judetul Buzau. Este praznuit pe 9 mai de biserica si este, ca si omologul lui egiptean Anubis, considerat protectorul oamenilor de moarte subita, ca sa vezi ce coincidenta!!!!

Ca sa poata sustine acesta aberatie au tarat in joc si stiinta care de obicei ne spune ca oameni cu cap de animele exista doar in povesti. Daca insa un om cuteza sa sustina ca aceste tipuri de fiinte exista si ca nu sunt povesti, te catalogheaza ca nebun. Nu acelasi lucru se intampla daca trebuie sa sustina aberatiile bisericii. Iata!  

“ În timp, capii Bisericii au renunţat la imprimarea chipului zoomorf pe zidurile lăcaşurilor de cult. ”Cu unele excepţii, zugrăvirea bisericilor noastre cu imaginea lui Hristofor se opreşte spre sfârşitul veacului al XIX-lea, perioadă în care pictura de factură neoclasică înlocuieşte pictura bizantină. Martirul cu alură zoomorfă nu mai figurează printre prescripţiile programului iconografic al Bisericii Ortodoxe Române, care îşi concentrează atenţia spre alte personaje ale sanctoralului creştin. (…) Dintre bisericile care adăposteau altădată subiectul în discuţie, astăzi având un nou decor mural, le amintim pe cele din Muşăteşti, Argeş, Starchiojd, Prahova şi Valea Cătinei, Buzău”, susţine Silvia Marin-Barutcieff, lector doctor la Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti. Potrivit autoarei lucrăii ”Hristofor: chipurile unui sfânt fără chip”, Sfântul Hristofor, protectorul călătorilor şi cel care-i apără pe oameni de o moarte subită, are în România 11 înfăţişări: ”cele mai populare sunt: cea de om cu cap de câine, om cu cap de miel, uriaş cu chip de om care îl poartă pe Iisus pe un umăr şi un tânăr cu un cap de câine într-un vas”.
Citeste mai mult: adev.ro/pbijsu

cristofor la buzau.jpg
Sfantul-Hristofor.jpg

Dar cainele sau lupul Hristofor mai apare si in alte ipostaze, intr-o alta fresca dintr-o bisrica din Calinesti–Caieni. Aici el are coarne si tine in spate o multime de copii legati de trupul lui. In partea de deasupra se vad o gramada de oameni cu cap de animal fata in fata cu alti oameni care au aureola de sfinti in jurul capului. Este numita “Vamile Vazduhului” desi numele i se potriveste ca nuca in perete. Hristofor merge pe malul unui rau din care ies tot felul de balauri si animale bizare, care imi aminteste raul Styx din imaparatia intunecata a lui Hades, imparatie care nu se refera la iadul biblic, ci despre imparatria intunecata a nordului divin.

vamile vazduhului 1.jpg

Fragment al unuia dintre cele mai valoroase ansambluri murale păstrate în bisericile maramureşene. Aici se văd „Vămile Văzduhului”,  parte a „Judecăţii de Apoi”, frescă realizată de Alexandru Ponehalschi în anul 1754. https://teofil-ivanciuc.weebly.com/home/vamile-vazduhului-de-la-calinesti-caeni

Pentru bani si renume, biserica face orice, ca sa poata atarage cat mai multi amarati cu mintea stearsa de religia distrugatoare, de spiritualitate si cunoastere. In  biserica Sfantul Nicolae Domnesc di Curtea de Arges, exista o freca murala care o reprezinta pe Maria insarcinata cu Isus. Monumentul ar fi inclus în patrimoniul UNESCO, dar nu am gasit inca nici o dovada autentica a acestei afirmatii. Biserica Domnească este ctitoria lui Basarab I din 1352, iar pictura murală din interior datează din vremea lui Vlaicu Vodă si este singura care a zugravit-o pe Maria in acesta ipostaza.

fecioara-maria-cu-burtica-de-gravida-biserica-din-romania-din-care-credinciosii-ies-socati-436427.jpg

https://www.antena3.ro/actualitate/inedit/fecioara-maria-cu-burtica-de-gravida-biserica-din-romania-din-care-credinciosii-ies-socati-401840.html

Desi religia interzice jocurile de carti, ghicitul si citirea semnelor, asa cum spune si Biblia, in realitate pe zidurile unor biserici este pictat zodiacal, desi propria doctrina  respinge astrologia si citirea semnelor acesteia. Daca astrologia si citirea semnelor inseamna hula impotriva domnului, ce cauta zodiacul desenat prin biserici?

 Una dintre ele este Biserica „Sfântul Vasile cel Mare” din Galați. Pentru aceste anomalii care exista la vedere, biserica gaseste mereu tot felul de explicatii fara sens, in care scuipa pur si simplu pe propriile invataminte. Cand vor ei, nu se poate, cand sunt stransi cu usa, gasesc repede o scuza mizerabila, in loc sa recunoasca ca totul isi are originea in lumea pagana pe care au adaptat-o cum le-a convenit la religia ortodoxa.

sf vasile din galati zodiac.jpg

https://ortodoxiatinerilor.ro/tinerii-societate/ispite-moderne/18802-dumnezeu-tatal-cele-douasprezece-zodii

O alta reprezentare a zodiacului se afla in Mănăstirea Crasna din satul Schitulești, com. Izvoarele, jud. Prahova.

zodiac prahova.jpg

https://terramirabilis.ro/2018/08/07/zodiacul-in-biserici-i-manastirea-crasna-ph/

Un  alt zodiac este pictat pe zidurile peretilor bisericii „Adormirea Maicii Domnului” de pe Str. Gheorghe Lazăr din Turda.

Zodiac Turda 006.jpg
Zodiac Turda 011.jpg

http://cerculdestele.blogspot.com/2012/09/biserica-cu-zodii-din-turda.html

Nici manastirea Voronet nu a fost ocolita de reprezentarea semnelor zodiacale pe zidurile ei.

zodiac-Voronet.jpg

https://www.lovendal.ro/wp52/enigme-din-manastirile-bucovinene-partea-1-ce-cauta-zodiile-pe-voronet/

In Manastirea Lainici gasim picturi atat cu Hristofor, care aici este reprezentat cu cap de miel, cat si o reprezentare destul de interesanta a zodiacului.

hristofor .lainici.jpg
zodiac lainici.jpg

https://terramirabilis.ro/2016/04/14/manastirea-lainici-sibile-zodii-si-ozn-uri/

Exemplele sunt cu sutele daca le cautati, dar ceea ce trebuie sa va dea de gandit este modul in care biserica ascunde sub nume noi, diferitele traditii si obiceiuri pagane pe care le celebreaza in ritualurile numite crestine. Daca nu este asa, ce cauta in aceste lacasuri, reprezentari de OZN-uri, zei cu capete animalice ridicate la rang de sfinti, simboluri ale zeilor antici ai egiptului si astrologia pictate pe peretii lor? Ganditi!! E liber….inca.

gabriela  dobrescu

17 gânduri despre „gabriela dobrescu-Semne pagane in bisericile ortodoxe din Romania

 1. In sfarsit! Ati aparut, stimata doamna?!
  Ati omis un alt semn pagan intalnit din ce in ce mai des pe turlele bisericilor: crucea lui Baphomet.

 2. Inainte de orice, felicitari pentru munca depusa – stringerea acestor documente. Am mai multe intrebari:
  1- aceste semne apar NUMAI in bisericile ortodoxe din Romania?
  2- daca nu numai in Romania, apar numai in bisericile ortodoxe, nu cumva unele simboluri apar si in alte biserici(catolice, lutherane, etc)?
  3- din relatarile dumneavoastra transpare un ton acuzator. De ce..? Cumva, clerul ortodox a negat existenta acestor semne? Mi-e greu sa cred.
  In alta ordine de idei, haideti sa fim cinstiti: nu e nimic nou sub soare… Crestinismul nu a venit pe o planeta goala… A adus o noua ideologie/doctrina intr-o lume cu o vechime, cu o zestre semiotica pre-existenta. Cum ar fi putut sa „rada” tot ce era atunci si sa-si impuna semiotica sa..? Si-a grevat propriile simboluri pe un suport existent, ca sa spunem asa, fara a expulza existentul. Cred ca sunteti de acord ca nici o religie nu este pura, din perspectiva prezentei discutii.
  Cel mai deranjant mi se pare tonul acuzator al relatarii dumneavoastra. Vi se pare inadecvata zicerea „Cine nu are NICI un pacat, sa arunce PRIMUL piatra”..?
  Atit acest articol, ca si altele, creeaza impresia ca se duce o campanie concertata de discreditare a tot ceea ce este crestin/moral. Oare chiar nu (mai)este nimic bun in toata ideologia/doctrina crestina..? Nu pot fi de acord cu dumneavoastra. Bun, o scoatem, dar, vorba cuiva, ce punem in loc..?! Nu mai punem nimic si ajungem la o despiritualizare jalnica, precum in occident… Pretindem ca suntem entitati spirituale, totusi… Cit de greu de observat este faptul ca bunastarea materiala a devenit direct proportionala cu gradul de nefericire a lumii..?

  • Nu veau sa deranjez pe nimeni ,imi expun numai parerea mea religia de oricare fel nu ne face mai spirituali din contra, poti fi spiritual si prin alte metode , religia te face docil , capul plecat si nu incerca sa dezbati enigme care iti umple capul pt ca nu vei afla raspunsul care sa te satisfaca , am incercat cu un preot ceva ani in urma si raspunsul lui a fost f evaziv si bineinteles nu ma facut sa cred nimic din ce spunea.

   • „religia te face docil , capul plecat…” spuneti dumneavoastra… Adevarat, insa tragedia este ca nu-i face pe toti. Daca toata lumea ar fi docila/smerita alta ar fi fata lumii. Cita vreme exista asupritori si asupriti, nici religia, nici altceva nu poate face ordine in aceasta lume… Asupritorul asupreste fiindca asta ii este constitutia sufleteasca, iar asupritul sufera/indura si asteapta momentul prielnic ca sa se razbune… Si uite-asa creste avalansa… Cita vreme oamenii sunt rai, prin propria lor optiune, trebuie sa aiba o „lesa”… Este parerea mea si nu cer nimanui sa fie de acord cu mine…

   • am impresia ca aveti o viziune stranie de a vedea lucrurile, nu pentru ca ar trebui sa fiti de acord cu ceea ce spun eu ci pentru ca am impresia ca nu intelegeti bine sensul a cea ce afirm.
    -dupa dv, tragedia este ca lumea nu este docila si cu capul plecat? pai uitati-va un pic in jur!
    -docil si supus inseamna sa fii un sclav, asa cum se vede ca este lumea actuala. au venit strainii la putere? bravo. ii apaudam si ii votam ca poate schimba ei ceva pt noi. au venit austriecii si ne-au cumparat padurile? super, acum o sa mergem sa ne angajam la ei si taiem noi padurea. guvernele ne-au vandut pamanturile? super. le vindem si noi la straini ca platesc mai mult. ne bagara in arest la domiciliu? super. acum ii pandim si ii dam in gat pe cei care nu au masti. asta face saclvul docil si supus. nu se ridica in picioare sa spuna ce faceti ba miseilor voi cu popirul asta. nu are sange in instalatie sa rada in fata mortii si a triranilor care il tin cu capul in jis, susps si cu lantul pe el.
    -asupritorul aupreste pentru ca are destui prosti carora le ie frica de el. el e unul, curajos si cu capul inaltat, de aceea subjuga masele cretine, behaitoare si taratoare in 4 labe. asupritorul asupreste NUMAI pe cel docil si suspus, domnule draga. pe al curajos nu il atinge. stie ca va pierde.
    – lesa se pune la caine ca sa ii arati cine e stapanul, hamul se pune pe cal ca sa stie cine il conduce si zapala se pune in gura omului sclav, care nu are curaj sa isi ia destinul in mana.

  • ma bucur foarte mult cand intre oameni cu pareri diferite exista un dialog decent. singurul lucru care mi-ar place enorm ar fi sa incercati sa puneti doar o intrebare deoarece cand totul devine un sir lung de numere, imi este f greu sa le urmaresc. am prea multe de facut si as vrea sa rezolv totul in mod echitabil.
   1) aceste semne apar oriunde deoarece ele provin din paganismul antic
   2)apar in orice fel de religie sau cult, numai ca ortodoxia si-a insusit de curand semnele pe care le-am prezentat, ca un semn al apartenetei lor la masonerie. in bisericle din satele unde am copilarit aceste semne nu existau nicaieri. astazi insa sunt puse pe zidurile de la intrare in toate
   3)nu acuz pe nimeni, eu doar prezint adevarul fara menajamente si linguseli. biserica nu neaga aceste semne, pentru ca ar fi ca si cand ti-ai da cu stangul in dreptul. cum sa nege ceva care se vede desenat pe pereti sau picturi inramate? biserica trebuie sa recunosca doar ca acele semne pe care le-au evitat si pe care le-au considerat pana acum 30 de ani sataniste, sunt semne pagane antice, iar aparitia lor acum in aceste lacase nu reprezinta lumina divina sau sfinti si care de foc. biserica trebuie sa recunosca ca acestea simboluri sunt cunoscute din antichitate si apartineau zeilor antici, zei care astazi poarta numele de extraterestrii.
   -crestinismul nu a venit de nicaieri, ci a fost creat atunci cand primul smecher a intalnit primul prost. nu putea fi altfel, din moment ce pana acum 1700 de ani nimeni nu auzise de un singur creator si de naluci nevazute. toata lumea cunostea doar zeii care erau stapanii lor si ale caror ghete le lingeau asa cum astazi gloata linge labele celor care le sunt sefi.
   -biserica nu si-a gravat simbolurile, biserica a furat adevaratele simboluri, le-a dat o alta interpretare si a obligat omul sa le accepte, cu bocancii, pentru ca religia a fost impusa cu teroare si moarte.
   -toate religiile sunt cea mai mare plaga a omenirii
   -nu inteleg ce anume intelegeti dv prin ton, deoarece dupa mine, ceea ce afirmati dv ca va deranjeaza este modul diferit in care eu vad lucrurile, fata de un indoctrinat care crede fara sa cerceteze doar ce ii spun popii.
   -dictonul rasuflat cu piatra este la mare cinste printre crestini deoarece cu el recunosc fara tagada ca in sinele lor sunt niste lichele, care nu se deosebesc unul de celalalt. deci, da, in ceea ce ma priveste mi se pare inadecvata deoarece eu nu spun minciuni ca popa, eu am aratat clar ce sunt acele semne, de unde vin si care este semnificatia lor reala, adica care a fost motivul pentru care au fost concepute.
   -cat timp voi trai voi infiera aceasta doctrina ordinara care face omul un sclav, un nevolnic care in loc sa creada in el si in puterea lui, asteapta posmagi fierti de la stafii pe care nimeni nu le-a vazut. in aceasta infecta doctrina, nu a existat, nu exista si nu va exista niciodata ceva bun.
   -in locul ei nu este nevoie sa se puna nimic in loc. de abia atiunci omul ar vedea ca nimeni nu ii vine in ajutor de sus, ci este el singur cel care patimeste, sufera se bucura si invata singur cum sa isi indeplineasca idealurile si sa isi traiasca viata dupa vointa lui, nu a altora.
   -am impresia ca ar trebui sa va dati ochelarii jos ca sa vedeti ca omul este despiritualizat din cauza religiei. o doctrina mincinoasa, habotnica, tiranica nu poate crea decat idiotii care se vad la tot pasul marsaluind in genunchi si lingand labe si pantofi. nu pot fi altfel din moment ce sunt constienti ca nu sunt nimic altceva decat robi.
   -da crestinul nu poate pretinde NICIODATA ca este spiritual. e un non sens. el este robul nalucilor, el este ingenuncheatul cu capul plecat, iar aceasta pozitie nu are legatura cu spiritualitatea. a fi spiritual nu inseamna sa fii robul nimanui, a fi spiritual inseamna sa te cunosti pe tine, sa iti cunosti si sa iti accesezi puterile pe care le ai in tine. sa stai drept ca bradul in fata stihiilor, a tradatorilor, a tiranilor, nici decum cu curul in sus si cu capul oplecat ca sa ti se puna lantul pe el.
   -eu asa le vad. nu ma intereseaza daca sunteti de acord cu mine. nu am pretins nimanui asa ceva. eu spun doar ceea ce constat eu in baza cercetarilor si judecatii mele. daca imbratisati alta idee, e dreptul dv. important este sa intelegeti si de ce o faceti sau daca merita.

 3. 1- Undeva in comentariul/raspunsul dvs, spuneti „pentru ca religia a fost impusa cu teroare si moarte”… Acest lucru este a fost comis(o stie toata lumea si nu poate tagadui nimeni) de catre biserica catolica, prin Inchizitie, nu de cea ortodoxa, corect..?
  2 – Crestinismul a fost tinta terorii si prigoanei autoritatilor – in primele secole ale existentei ei – iarasi o stie toata lumea…
  3 – E posibil s-o mai fi spus in alt comentariu: toate faptele abominabile/condamnabile sint comise de OAMENI reali, in numele religiei. Acest lucru a si fost mentionat ca un avertisment in Apocalipsa. Dumneavoastra, cu un limbaj destul de contondent si pe un ton vehement, acuzati RELIGIA de aceste fapte. Nu cred ca o faceti din greseala… Repet, aceste fapte sunt comise de OAMENI…!!! Eu nu am cunostinta ca preceptele, invataturile crestine, asa cum au plecat ele de la Jesus Hristos, sa indemne lumea sa faca relele pe care le tot incriminati.
  4 – Cind am spus ca toata lumea sa fie docila, regret ca am fost neinspirat in formulare si insuficient de precis: e vorba de smerenie si buna cuviinta pe care s-o aiba TOATA-TOATA lumea..! Astfel n-ar mai fi asupritori si asupriti, n-ar mai fi – asa cum pe buna dreptate spuneti – austriecii care sa ne ucida padurile, n-ar mai fi – cum spuneam eu – cine sa arunce piatra, si cite si mai cite… In orice orinduire, la nivelul de evolutie spirituala pe care-l avem, trebuie sa existe conducatori si condusi. Precum bine se stie din istorie, au fost si conducatori intelepti, bravi si smeriti, in acelasi timp, cu grija pentru supusi. E adevarat, acest lucru s-a intimplat in trecut, azi au disparut cu totul, pare ca a disparut cu totul „acea buna credinta”, toata lumea pare interesata, mercantila, iar ce spun, ce doresc eu este o utopie, insa speranta moare ultima…
  Cred eu ca greseala fundamentala a omenirii a fost cind si-a insusit ideea ca progresul material, bogatia/inavutirea aduce si linistea sufleteasca, fericirea… Dupa cum se vede, mai rau a alungat-o… Sa aruncati o privire inauntrul cartii profesorului Andrei Marga „Dupa globalizare” – editura Meteor Press – 2018.

  • sa va spun ceva. eu sunt psihanalist de exceptie, avand in vedere ca sunt autodidacta si nu invat niciodata ce mi se impune, ci ceea ce este logic. de aceea afirm fara nici un dubiu ca aceste intrebari nesfarsite, niciodata nu sunt facute de o persoana ca sa il atentioneze pe altul sa isi schimbe parerea. ar fi si imposibil, daca stie ce spune. aceste lalaieli, pentru ca nu sunt altceva, nasc din dorinta acelei persoane de a se convinge singur ca el are dreptate. stiti de ce? pentru ca despre subiect nu are mare habar, pentru ca daca ar avea, nu ar avea intrebari de pus. este pentru ultima oara cand va raspund, am timpul limitat si imi place sa am discutii cu oameni care cunosc tema abordata, nu cu cei care in loc sa imi dea contraargumente imi pune intrebari. incercati sa studiati mai mult, ca sa gasiti singur raspunsurile. eu am studiat biblia si religiile 20 de ani, ca sa gasesc raspunsurile corecte pentru existenta acestei plagi a societatii umane.
   1)nu este corect domnule. pentru ca din anul 300 pana in 1054, pe pamant a existat o singura religie si biserica. aceea era biserica romana, transformata apoi in catolica. aceasta biserica de cacat, s-a impartit in 1054 in biserica catiolica si biserica greco-ortodoxa. de aceea toti spun ca sunt biserici surori. ortodoxia a aparut in acel an si de abia dupa 600 de ani a reusit sa aiba si ea o biblie. aceasta a avut la baza biblia catolica, normal. era singura existenta, la care a mai adugat alte bazaconii.
   2)crestinismul a fost impus cu bocancii, nu a fost prigonit. copii invatau in biserici sa citeasca, fetele erau maltratate si obligate la regimuri de austeritate inimaginabile, au interzis absolut tot ce a insemnat cunoastere si progres.
   3)faptele sunt facute de oameni in numele religiei domnule. daca religia nu ar exista ar fi o lume mai buna. dar cu plaga asta care infierbanteaza mintea turmei umane , ca nu degeaba este asemanata proastelor oi, nu ai ce discuta. ce sa vorbesti cu un tampit care iti cere dovezi despre pamantul plat, dar crede in naluci care l-ar fi facut, negandu-si parintii reali care il aduc pe lume. omul face numai rau din cauza religiei. ia sa le atingi idolul la cotonoage, sa vezi ce sar precum cainii la latrat, dar nu stiu nimic despre naluca pe care o apara.
   4) smerenia. oh ce gaselnita ca sa tina turma linistita, sa nu sufle,, sa se supuna, sa taca, sa lase gatul jos. toate aceste cuvinte „pioase” au fost inventate pentru control si asuprire. de aceea astazi turma behaitoare sa o incalece stapanii carora de smerenie ii doare exact in dos. atata timp cat vor exista stapani vor exista si sclavii sai. stiti ceva, daca lumea de azi e asa cum e, e datorita celor care gandesc ca dv. nu e problema mea. problema mea e sa traiesc eu bine, asa cum mi-am propus si cum mi-am asternut. cred doar in mine, imi fac totul cu manutele mele fara sa astept posmagi de la stafii. traiesc superb, am tot ce vreau, ma multumesc cu ce am, si ma bucur de absolut tot ceea ce am realizat singura. nu am vazut stafii care sa vina sa ma ridice de jos cand am sangerat, cand am cazut si m-am ridicat cu sangele curgand ca sa o iau de la inceput, nu a fost nimeni sa ma tina de brat. am facut ca un leu totul singura. absolut singura. m-am debarasat de toate jegurile care ma faceau nefericita, de la frati si surori pana la prieteni si alte jighinele, pentru ca fericirea mea conteaza mai mult decat a altora. am inteles ca ajutand gresesti, pentru ca tu esti mereu nefericit, mereu ai probleme facute de altii, pe cand ei stai fericiti pentru ca stiu ca daca au probleme prostul sare mereu sa ii ajute. vedeti, sunt anarhica si independenta, de aceea sunt mereu fericita.

   • Va multmesc ca m-ati informati ca sunteti un „psihanalist de exceptie”,.. bine ca mi-ati spus, altfel poate mai ma intindeam la vreo discutie care sa va consume pretiosul dumneavoastra timp. Cum oi fi indraznit eu, un anonim care pune intrebari, sa ma incing la o discutie cu o personalitate de calibrul dumneavoastra..?! Doar atit va rog, ingaduiti-mi o observatie vizavi de faptul ca am pus intrebari: intr-o dezbatere, sunt doua categorii de participanti care nu pun intrebari, (asa acum vreti dvs): cei care nu stiu/inteleg nimic si cei care stiu totul(formularea initiala era cam asa: intrebari nu au doar idiotii si savantii). Eu, sigur voi continua sa pun intrebari. Incomode… Va multumesc frumos, atit pentru timpul acordat, cit si pentru ca mi-ati spus ca nu-mi veti mai raspunde, m-ati linistit. Cu respect, Silviu Chiparatu.

 4. interesante articole. pline de adevar si se vede ca studiati. Mi-ar placea sa stiu jumatate doar din ceea ce stiti. Continuati sa ne delectati neuronii sii sa ne iluminati mintea . multumesc ptr ca existati.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s