gabriela dobrescu-Pomul Vietii si magnificul Nord

Mitul omenirii, Creatia, legendele, multe povesti cu talc si intelepciunea populara vorbesc despre un copac unic care a existat la inceputul facerii lumii. Acest copac era un organism gigantic de la care a luat nastere toata viata din toate lumile care au existat si exista inca. Numele lui universal este  “Pomul Vietii”. El a dat nastere in cultura popoarelor la multe simboluri si imagini care in realitate nu sunt nimic altceva decat amintirea lui, care sfideaza timpul. Floarea vietii, mandala, simbolurile inflorate care de multe ori erau cusute pe vesminte sau facute pe painea cotidiana, nu sunt nimic altceva decat amintiri ale existentei “Copacului Vietii”. 

Si Biblia, copiata din antice scrieri sacre vorbeste despre acest minunat pom care iti dadea viata vesnica sau eterna, cum e numita in termeni moderni. Geneza 2/9 “Şi a făcut Domnul Dumnezeu să răsară din pământ tot soiul de pomi, plăcuţi la vedere şi cu roade bune de mâncat; iar în mijlocul raiului era Pomul Vieţii şi Pomul cunoştinţei binelui şi răului.”

Pomul Vietii se gasea in mijlocul universului pentru ca el era centrul vietii, paradisul minunat din care au luat nastere toate formele de viata.  Locul lui a fost intotdeauna nordul cel intunecat, care in lumea pamanteana a fost intotdeauna numit Hiperboreea, tara vietii vesnice. Aceasta tara minunata in care moartea nu exista a fost mereu reprezentata pe hartile vechi la Nord, locul unde se gasea centrul pamantului, Axis Mundi, cum il numeau oamenii antichitatii.

Nu exista cultura sau scriere antica care sa nu afirme ca Nordul este centrul pamantului si ca mergand acolo, te indrepti catre casa. Ni se spune ca stelele si firmamentul apar si dispar intr-o miscare perpetua deoarece exista o rotatie terestra. Cu toate acestea, Steaua Polara sau Steaua Nordului, cea mai mare si luminoasa dintre toate, este singura care ramane mereu fixa. Ea a fost dintotdeauna farul nestins, punctul de referinta care a calauzit milioane de oameni pierduti. Magnetita, extrasa din timpuri antice, este singura care e folosita la fabricarea busolelor, deoarece magnetii se atrag reciproc. Aceste aparate utilizate de orice calator, arata dintotdeauna un singur punct de referinta; nordul si faimoasa lui Azimuth, sau Steaua Polara. 

Este ca si cand acest semn vrea sa indice lumii intregi sa pornesca si sa cerceteze Nordul, ca loc al salvarii sale. Ni se spune ca nici un aparat tehnologic nu poate survola Nordul din cauza interferentelor magnetice foarte mari care le-ar dauna. Dar daca nu ar fi adevarat? Daca ei cu acesta explicatie ascund, asa cum fac de obicei, adevaratul motiv pentru care noi nu trebuie sa ne interesam de Nordul cel divin? Poate ca salvarea omenirii, Raiul atat de cautat, este chear centrul pamantului, locul cu adevarul suprem. Atunci destinul si istoria noastra ar avea raspunsul la oricare intrebare. Locul care indica centrul pamantului, a fost mereu descris de toate popoarele ca fiind paradisul real, locul de unde viata naste, locul unde raul, minciuna, tradarea, ura dispar, lasand loc iubirii, frumusetii, fraternizarii tuturor oamenilor. Cerul cu stele lui danseaza constant deasupra capetelor noastre, dar in centrul lui sta Steaua Polara care ne fixeaza, ne ghideaza si ne chiama la ea. Acesta este mesajul misterios al Nordului sacru.

Dar acolo nu putem ajunge pentru ca drumul catre acel lor ne este interzis de catre stapanii lumii. Ei au pus cherubinii sa vegheze intrarea catre raiul care ne apartine de drept, pentru ca raiul cel sacru de unde ne-au izgonit dupa ce si l-au insusit integral, este mirificul Nord, Axis Mundi, Polus Geticus. Crucea la care va pun sa va inchinati este de fapt axa pamantului pe care au mutilat-o, ale carei brate le-au tait, iar floarea cea splendida care le invaluia a cazut de pe ele.

Oamenii au fost mereu asemuiti pomilor pentru ca ei erau considerati imagina vietii in lumea pamanteana. Omul e ca pomul, de aceea trebuie sa ramana neclintit ca bradul, fara sa se indoaie in fata stihiilor. El are un arbore genealogic si pana si in vise, pomul cazut, taiat, dezradacinat, inseamna moartea unui om. La nunti se inalta si se gateste pentru mire, bradul cel frumos impodobit cu multe bunatati, iar la moarte, bradul impodobit pentru barbatul adormit, se intoarce cu varful in jos. Toate aceste traditii nu sunt venite din neant, ci vin din aminterea eterna a existentei reale a Pomului Vietii. 

omul si pomul 2.jpg
omul si pomul 3.jpg

Indiferent cat de mult ar iubi orasul, cand vrea sa se relaxeze, omul cauta padurea cu minunatii sai copaci unde se simte bine, se revitalizeaza si de multe ori vorbeste cu ea. Ia cate un arbore in brate, ii sopteste vorbe de iubire, iar apoi isi fac o fotografie impreuna.

albero e uomo.jpg

Copacii sunt generatori de energie care produc incontinu electricitate, si oxigen prin fotosinteza. Poseda o retea de radacini programate pentru a schimba si inmagazina informatii pe care le conserva si le salveaza in memoriile lor de fibre de carbon sau siliciu.

Copacii giganti au crescut cu adevarat pe pamant in vremuri vechi, iar povesti precum “Jack si vrejul de fasole” mentin vie memoria magneficientei si marimii lor. De aceea se povesteste ca renumitul vrej de fasole a crescut pana la ceruri, unde exista o alta lume, unde stapanul era un urias cretin si rau. Jack il pacaleste, scapa de el si se reintoarce pe pamantul lui iubit.

In mitul in care este descrisa creatia, se spune ca acest copac a fost distrus, a fost taiat sau rupt, dar i s-au pastrat radacinile. Multe scrieri fac aluzie la distrugerea Pomului Vietii, la radacina sa care a ramas intacta, din care au renescut mereu alte si alte lumi din ce in ce mai mici pana la  actuala lume terestra. Raiul, cu care religia a obisnuit oamenii, era de fapt lumea de inceput, lumea reala. In mijlocul ei statea Pomul Vietii, iar de sub el izvora singurul si cel mai mare curs de apa existent vreodata. Seva cea mai de pret a acestui copac era apa, dar nu orice fel de apa, ci Apa Vie, pe care au cautat-o in etern mii de oameni, fara ca ea sa mai fie gasita vreodata. Acea apa iti dadea putere si viata, te vindeca de rani si mentinea tineretea fara batranete a corpului, de care vorbesc minunatele noastre povesti nemuritoare.

Si astazi exista copaci antici care pot inmagazina in trupurile lor cantitati enorme de apa, asa cum este minunatul Baobab african. El este un bun exemplu ca sa puteti intelege cum era posibila aceasta minune. Facand comparatia intre micutul Baobab de astazi care de abia strange in trunchiul sau 5t de apa, va puteti imagina mai simplu ce cantitate uriasa de apa putea strange in trupul lui giganticul Pom al Vietii, care era inalt mii de km. Evident, padurile de siliciu, care au urmat dupa distrugerea lui, erau cu mult mai mici decat el, asa cum ati vazut.

Lumea pamanteana este imaginea lumii reale, este ceea ce oamenii numesc lumea virtuala. Aceasta lume nu este o lume falsa, artificiala, cum pot multi sa creada. Nu, ea este o lume schimbatoare deoarece virtual inseamna modificabil. De aceea si aici se vorbeste despre un singur rau care exista la inceputuri pe pamantul virgin. Acesta nu era despartit in continente ca astazi, ci era un tot unitar, asa cum spune mitul dar si stiinta, care admite acest lucru. Pornind de la acest pamant unic numit Pangeea, elita a inventat apoi deriva continentelor, pentru a ascunde dezastrele care a dus la distrugerea lui.

Deci, si in paradisul terestru exista un singur rau gigantic care il inconjura, iar acest rau era numit de lumea antica raul Ocean. De la el vine astazi numele oceanului planetar cu apa sa sarata. Cartografii antichitatii stiau cum arata pamantul. Toate hartile desenate de ei, dar ascunse sau distruse de mainile nevazute ale elitei asasine, ne aratau un alt mapamond. Acesta era incercuit de cel mai mare si antic fluviu, care facea inconjurul sau, fluviul Ocean. Iata cateva harti antice ale pamantului inconjurat de maretul fluviu Ocean. Precizez ca se specifica clar ca Ocean nu este o mare sau oceanul sarat de astazi, ci un curs de apa dulce de marimi gigantice.

In “Dacia preistorica”, Densusianu povesteste si el despre marele fluviu Ocean care inconjura pamantul. Sute de mii de generatii umane, nu au putut sa aiba vedenii, psihoza in masa sau halucinatii, atunci cand relateaza despre existenta lui, cu atat mai mult, cu cat aceste boli nu se pot mosteni de la o generatie la alta.

Mai jos in stanga, este o reconstruire a hartii mapamondului facut dupa Homer.

Ilcielodeinavigatori_OMERO.GIF

Manuscrisele antice spun ca fluviul Ocean, era de dimensiuni uriase si scalda pamanturile paradisului pamantesc. La iesirea din paradis, el se despartea in 4 cursuri de apa, iar in mijlocul acestui eden statea Pomul Vietii. Din nefericire pentru intreaga umanitate, arborele datator de viata a fost taiat, iar in locul sau a ramas un munte urias care priveste trist intinderea apelor de el create. Acest munte care a ramas in centrul fostului paradis universal, este numit de lumea antica muntele magnetic Meru. El a ramas sa indice centrul universal al tuturor lumilor, Axis Mundi, cum era cunoscut odinioara. Iata de ce magnificul Nord este polul magnetic al pamantului, locul vietii vesnice si paradisul interzis de demoni, omului. De sub ele ies cele patru fluvii. Avem si o harta, care se numeste Harta Hiperboreeana a lui Mercator, parintele cartografiei mondiale. El a desenat-o dupa harti antice in anul 1595.

meru 1.jpg
mercator.jpg

Acest asa zis munte, este in realitate ciotul care a ramas dupa ce Pomul Vietii a fost tait sau rupt. Dedesubtul sau, mai are inca radacinile care ii dadaeau viata si vigoare.  Priviti fotografiile de mai jos ca sa vedeti cum totul incepe sa se lege si sa capete forma. Ele sunt reprezentari facute de popoarele antice ale Pomului Vietii si a lumii virtuale. Sunt cunoscute sub numele de Yggdrasil. Sunt zeci de astfel de simboluri, pe care daca doriti, puteti sa le descoperiti si singuri.

 Centrul nordic al pamantului este marcat de centrul ciotului care a mai ramas din Pomul Vietii, iar raul Ocean care il inconjura a devenit ceea ce astazi numim Polul Sud, adica apa dulce a fluviului, transformata in gheata. Stalpii pamantului de care vorbesc anticii sunt de fapt radacinile Pomului Vietii, care se gasesc ascunse in partea inferioara, in lumea pe care nu avem voie sa o vedem. Dupa cum vedeti, acest pamant  nu este o minge, ci este plat, iar el este inconjurat de o sfera transparenta pe care cei numiti complotisti o numesc cupola sau dom. Lumea stiintifica admite si ea existenta domului, numai ca ei l-au numit centurile lui Van Allen. Aceste centuri sunt niste campuri de forta nevazute de care nimeni niciodata nu a putut sa treaca. Ele se gasesc atat in partea superioara, adica unde elita ne spune ca este cerul, cat si in partea inferioara, adica acolo unde ne spune ca este iadul.

Suntem inchisi de linii de forta pentru a nu contamina creatia, pentru ca suntem ca un virus nimicitor care isi ucide creatorul. Cercetatorul Anthony Pach scrie:”Ceea ce a fost numit in mod eronat gravitatie, in realitate, sunt linii magnetice de forta, astfel incat universul electromagnetic intuit de Tesla, a fost ocultat de aceasta teorie a gravitatiei.” Profunditatea maxima de perforare a scoartei terestre pe care omul a reusit sa o faca, este un pic mai mare de 12 km, adica aproape profunzimea crustei terestre. Nu s-a putut merge mai mult in profunzime nu pentru ca nu au existat utilaje cu care sa fie facuta o astfel de lucrare. Nuuuu. S-a incercat cu indarjire sa se gaureasca pamantul mult mai adanc, dar s-a ajuns la ceva care nu permite perforarea, astfel incat indiferent unde au incercat sa penetrze, mai departe de acesta profunditate acest scud de forta nu le-a permis.

Acelasi lucru se intampla cu altitudinea la care se poate zbura pe acest pamant. Mai mult de 10-12 km, nimeni nu va putea sa se inalte, desi noua ne povestesc despre un spatiu infinit care ne inconjoara. Toate navetele “spatiale” al cartor zbor ni l-a aratat NASA “in direct”, in momentul in care ating acesta altitudine incep sa mearga paralel cu pamantul, nicidecum perpendicular pe el, asa cum ar trebui sa se intample daca spatiul ar fi  infinit. Iata adevarata radacina de unde a luat nastere mai tarziu, povestea oului cosmic.

Muntele Meru in sanscrita are numele de Neru, in tibetana Ghialpo sau Sumerupalvata, cunoscut ca Pali Sineru, care inseamna Magnificul Meru. El se afla in centrul universului si este muntele sacru al mitologiei induiste si buddiste. Se invecineaza la nord cu lantul muntos Nila, iar desupra lui straluceste Steaua Nordului, transformata apoi in Steaua Polara. Baza Pomului Vietii este patrata si fiecare parte a sa are o caracteristica unica. Partea estica este formata din cristal pur, partea sudica din dale bleau, partea vestica din rubine, iar partea nordica din aur pur. Stiind in ce pietre pretioase s-au transformat copacii de siliciu, ne putem imagina acum, cam ce a putut ramane dupa distrugerea copacului datator de viata. Toate desenele antice induiste sau buddiste intitulate Mandala, reprezinta muntele Meru, sau ceea ce a mai ramas din pomul vietii. Ceea ce nu trebuie sa se  treaca cu vederea este forma sa care a fost mentinuta identica de catre toate civilizatiile antice, care au desenat baza sa patrata, inscrisa in unul sau mai multe cercuri.

Multe centre urbane, cetati, palate sau postamentul pe care statea insasi satul antichitatii aveau acesta forma rectangulara. Pe fiecare latura a patratului se construia cate o poarta care corespundea punctului cardinal spre care se afla latura respecriva. Unul dintre cele mai semnificative este Tenochtitlan, capitala imperiului Aztec, asezare peste care astazi s-a construit Orasul Mexic. Forma lui particulara este in realitate reprezentarea pamantului la scara mica. Portile sunt de fapt reprezentarea celor 4 fluvii ale raiului, in mijlocul caruia era Pomul Vietii. In partea dreapta aveti Cetatea de scaun a Sucevei, care are absolut aceleasi particularitati. Din acest mod de a construi se poate  intelege ca popor get stia adevarul despre aceste lucruri.

Mai toate civilizatiile antice au construit asezamintele lor pe o baza de acest fel, deoarece ei cunosteau inca aceste adevaruri despre pamant si despre Pomul Vietii. Iata doar cateva dintre cele care se gasesc in Romania, dar am zeci de astfel de fotografii, facute acestor locuri particulare care se gasesc in lumea intreaga.

            Cetatea Aradului                             Cetatea Alba Iulia

         Cetatea Brasov                                     Cetatea Fagaras

Cetatea Oradea

Ceausescu a inceput constructia Casei Poporului in 1984, cu multe secole in urma construirii renumitelor cetati si orase antice edificate cu aceasta particulara arhitectura. Si, ca sa nu iti vina sa crezi, iata ce forma are astazi aceasta particulara cladire.

Ceausescu a facut Casa Poporului in aceasta forma nu de tampit, ci pentru ca stia aceste adevaruri. Diferenta dintre mandala tibetana, hinduista si Casa Poporului, este ca el a pus pe unghiuri ceea ce tibetanii au pus pe mijloc, adica acele particulare porti. Din acesta cauza, nimeni nu ar trebui sa aiba dubii ca Ceausescu nu stia adevarul despre aceste lucruri.  

Amintirea a ceea ce a fost candva Pomul Vieti a ramas inca vie in memoria multor culturi ale lumii, numai ca semnificatia si adevarul despre el a fost mereu acoperit de mii de minciuni care au indobitocit omenirea.

Amintirea care a ramas despre Pomul Vietii si Muntele magnetic Meru a continuat sa dea nastere la sute si sute de reprezentari ale lor in absolut toate culturile pamantului. O sa incerc sa analizez cateva dintre ele. In aceasta reprezentare budista de mai jos a pamantului, sub munte se vede un vartej care reprezinta calea pe care trebuie sa o strabati ca sa poti intra in centrul lui. Sunt mai multe planuri, sau praguri care trebuiesc trecute ca sa poti ajunge in centrul lui.

Mt._Meru_and_the_Buddhist_Universe.jpg

In reprezentarea de mai jos, care apartine Dinastiei Yang este imposibil sa nu realizezi asemanarea muntelui cu reprezentarea Sacrului Graal care iti da viata eterna si fericirea. Sacrul Graal este o reprezentare a centrului pamantului, din care ies cele patru fluvii.

Si in aceasta tablita sumeriana, zeul Enki este reprezentat ca stapan al  celor patru fluvii care pornesc din trupul sau.

In reprezentarile de mai jos, se vede vartejul care te duce catre centru, iar in interiorul lui, este muntele Meru de sub care ies cele patru fluvii.

Fotografia de mai jos reprezinta conceptia cosmologica a Muntelui Meru. La dreapta se pot nota diferitele nivele dimensionale, pasajul prin care apa trece prin piatra, muntele, apa de sub munte, nivelele inferioare si vartejul de lumina care te duce catre eternitate. Reprezentarile Muntelui Meru sunt fara numar in toate culturile antice ale lumii. Pornind de la ele au luat apoi nastere tot felul de mandale, kabale sau alte reprezentari false, in care adevarul a fost inlocuit cu lucruri fara valoare.

pomul vietii.jpg

Aceasta este reprezentarea si explicatia pe care culturile antice ne-au lasat-o despre forma pamantului, despre modul in care s-a format, despre liniile de forta care il inchid, despre marginile lui inghetate, despre centrului lui nordic magnetic si despre coloanele care il sustin. Cunostintele fara egal pe care le avea lumea antica despre locul in care ne traim scurta noastra viata, au fost inlocuite cu minciuni. Astazi omul nu vrea sa deschida ochii ca sa vada ca aceste minuni ne-au fost  furate si ca traim intr-o puscarie fara gratii, ca sclavii, pe propriul nostru pamant.

Culturile induista si buddista spun ca baza muntelui Meru este sustinuta de alti 7 munti patrati care formeaza centuri inaccesibile, toate de aur pur. Fiecare dintre ele contine un lac. Acesta reprezinta de fapt virtutile omului: usurinta, luminozitatea, claritatea, curatenia, prospetimea, dulceata, gustul si mirosul care sunt toate excelente. Acesti munti sunt inconjurati de oceanul sarat pe care plutesc cele 4 continente. Aceste continente sunt pozitionate in cele 4 puncte cardinale si fiecare dintre ele are doua subcontinente mai mici.

4 continete budisti.jpg

Pūrvavideha este continentul principal si se afla in partea de est. Este de culoare alba, in forma de jumatate de luna si este imprejmuit de alte doua subcontinente: Deha si Videha. Locuitorii lui au o inaltime dubla fata de oamenii de astazi, iar capul lor are forma de jumatate de luna. Traiesc foarte mult, sunt pacifici si nu cunosc nici un fel de lege.

Jambudvipa este al doilea continent si se afla in partea sudica. Are culoarea bleau, forma trapezoidala, iar cele doua subcontinente ale lui sunt Camara e Apacamara. Acesta e pamantul unde se vor naste Buddha si Dharma, un loc prosper unde oamenii traiesc mai bine de 100 de ani. Principala lui particularitate este Pomul care implineste dorintele.

Aparagodaniya este al treilea continent si se afla in partea vestica. Este de culoare rosie, iar subcontinetele sale sunt Śatha e Uttaramantrina. Forma sa este circulara,  locuitorii sunt de patru ori mai inalti decat oamenii, iar forma fetei lor este rotunda. Sunt pastori, iar hrana lor este formata in principal din lactate. Turmele de vaci aveau puterea de a implini dorintele. De aici s-a nascut convingerea indienilor ca vaca este un animal sacru.

Uttarakuru este al patrulea continent si se afla la nord. In tibetana Uttarakuru inseamna “voce neplacuta”. Este de culoare verde iar forma lui este patrata, la fel cum este si fata locuitorilor sai. Cele doua subcontinente ale sale sunt Kurava e Kaurava. Locuitorii sunt adevarti giganti care traiesc in excelent confort, iar hrana lor sunt cerealele care crec in mod spontan.

Sub baza Muntelui Meru se intind nivelele infernale care sunt in numar de 16. Opt pentru infernul cald si alte opt pentru infernul rece. Infernele sunt locuite de Preta, fantasme nesatule, turmentate de foame si sete. 

mount-meru-buddhist-wisdom, nivelele 16.jpg

Multe popoare antice, in special induistii si scandinavii, vedeau Macrocosmosul sau Marele Univers ca pe un copac divin crescut in spatiu dintr-o singura samanta. Grecii, persani, caldeeni, japonezii au legende care descriu Copacul Vietii ca fiind locul pe care s-a nascut pamantul. Madam Blavatsky, intemeitoarea doctrinei teozofice mondiale, mentioneaza in scrierile sale, ca marea piramida este simbolul Pomului Vietii, dar realizata invers. Radacinile pomului reprezinta varful piramidei, ale carui ramuri se intind in patru parti catre baza sa. Vartejul care te poarta catre centrul Pomului Vietii este o portita mica prin care de abia poti intra.

Religia a falsificat acest adevar, spunand ca poarta catre imparatia cerului este ingusta si doar cei ingenungheati pot sa treaca prin ea. Nu, nu. Portita pe care intri catre vartejul care te poarta in interior catre viata eterna, o vor trece cei care au gasit ADEVARUL, care il apara si cred in el. Energia care te poarta catre adevaratul IO interior a fost interpretata ca un sarpe care se incolaceste pe copac. De fapt sarpele este adevaratul pazitor al Pomului Vietii, de unde el coboara ca sa o intrebe pe Eva ce le-a spus dumne-zeu despre celalalt pom de care ei nu trebuiau sa se atinga.

Sarpele atat de odiat si scarbit de oameni, a fost cel care a spus omului adevarul despre intentia pe care o avea Iehova cu ei. Pentru ca acesta ii dorea doar sclavii perfecti care sa munceasca gradina raiului, el le interzice cunoasterea. Ca sa fie sigur ca nu vor indrazni sa nu il asculte, isi intareste spusele amenintandu-i ca daca vor manca acele fructe vor muri. Sarpele insa le spune ca nu este adevarat, ca ei nu vor muri, ci vor deveni unii care cunosc binele si raul, vor deveni ca dumne-zeu. Iata deci inca odata, ce rol fantastic a avut religia in indobotocirea oamenilor si indepartarea lor de adevar. 

Din spirala energetica sar mici fragmente de energie care devin apoi o specie de “viermi” care consuma radacina. Caduceul inventat ca simbol al medicinei pe care stau incovoiati doi sarpi, are la baza toiagul pazit de sarpe care reprezinta de fapt Copacul Vietii si spirala energetica care te poarta catre interiorul sau, catre adevarata cunoastere interioara si implicit catre viata eterna.

caduceo.jpg

Copacul Vietii a fost insa mereu comparat cu Omul, asa cum spuneam la inceput. Doctrina ezoterica se bazeaza pe faptul ca omul a existat la inceput in corpul Pomului Vietii de unde incepe sa se manifeste in mod obiectiv prin ramurile sale. Dupa mitul grecesc, Zeus a creat o noua specie de oameni din cenusa pomilor, iar aceasta povestire ne duce iarasi cu gandul la arborii de siliciu din cenusa carora a luat nastere era de carbon din care facem parte. Despre acelasi eveniment vorbeste si Biblia unde Dumne-zeul Iehova al evreilor a luat pamant ca sa plasmuiasca omul. 

Conceptul dupa care toata viata a luat nastere din seminte, a facut ca aceste seminte sa fie transformate in cunoscutul Ou Cosmic, care va deveni emblema vietii. Si de acesta data umbrele care conduc lumea au inlocuit adevaratul simbol al semintei, al scanteiei sacre, cu oul lor care preamareste rasa reptiliana. Mult trimbitatul ou cosmic este de fapt Scanteia universala din care a iesit viata sa se manifeste. Primul ou nu l-a facut gaina, ci sarpele care era aparatorul Pomului Vietii. Oul facut de sarpe este de fapt scanteia sacra a adevarului pe care el l-a spus omului.

oul si dinozaurul

Adevarul nu a placut domnului-demon al acestei lumi, de aceea sarpele a fost blestemat de mincinoasa stafie. Din acesta cauza el este urat de omul pe care a vrut sa il scape din lanturile robiei lui Iehova, inca de la inceputul creatiei. Pentru guvernul umbra al lui Iehova, oul cosmic este insa soarele pe care il ridica in slavi in toate ritualurile religioase, desenele si mesajele subliminale. Soarele este oul cosmic care a dat nastere la planetele holograma pe care le-au pus pe domul care ne inconjoara.

Adevaratii oameni au fost venerati in eternitate ca fiind precum copacii: puternici, drepti, intelepti, integri. Druizii ii numeau oamenii stejar, getii ii numeau brazi, libienii ii numeau cedri. In Biblie, cedrii Libanului au fost taiati pentru a construi templul regelui Solomon. In realitate insa cedrii erau oamenii intelepti care au fost asasinati pentru a construi altarul pe care ei au trebuit sa moara. Moartea lor a facut ca dumne-zeul naluca la care omul de azi se inchina, sa poata trai pe spinarea lui.

Misticii stiu ca suportii pe care a fost construita “glorioasa” casa a dumne-zeului crestinilor nu erau bastoane care urmau sa decada, ci inteligente eterne de el subjugate. Multi dintre intelepti sau salvatori aveau bastoane taiate din lemnul arborilor sacri, ca de exemplu bastonul lui Moise si Aaron, Gugnir, lancea lui Odino, taiata di Copacul Vietii si bastonul lui Hermes pe care se gaseau serpii care se luptau. Copacii, plantele, iarba, legumele, semintele, florile, fructele, tot ceea ce inseamna lumea vegetala, sunt leacuri si hrana pentru lumea animala. De ce? Pentru ca Natura a creat, a dat viata si mentine tot ceea ce este viu.

Pomul Vietii a dat viata lumii, iar dumne-zeul crestinilor a taiat pomul si a negat omului viata eterna. Moartea nu a venit pe pamant din cauza lui Adam, ci din cauza acestei naluci asasine care i-a distrus eternitatea.

Romanii 5/12 “ Din cauza unui singur om pacatul a intrat in lume, si din cauza pacatului si moartea, si asa moartea a trecut la toti, pentru ca toti au pacatuit.”

Dupa ce Adam si Eva au mancat din fructele oprite, singurul care este izgonit din paradis este doar Adam. Geneza 3/ 22, 24” Şi a zis Domnul Dumnezeu: „Iată Adam s-a făcut ca unul dintre Noi, cunoscând binele şi răul. Şi acum nu cumva să-şi întindă mâna şi să ia roade din pomul vieţii, să mănânce şi să trăiască în veci!...” Şi izgonind pe Adam, l-a aşezat în preajma grădinii celei din Eden şi a pus heruvimi şi sabie de flacără vâlvâitoare, să păzească drumul către pomul vieţii.”

Versetul de mai sus este cheia cu care se anuleaza minciuna milenara a fortelor oculte care au adormit mintea omului si l-au facut sa se caiasca pentru ceva ce nu facuse. Moartea despre care ne acuza sarlatanii in rochii negre si religiile lor, nu este consecinta mancarii unui fruct interzis, asa cum a spus mincinosul dumne-zeu. Fructul interzis nu aducea moartea, ci cunosterea, pe care Iehova dorea ca omul sa nu o aiba. Fiind demascat de acesta scamatorie de catre sarpele care ii spune Evei adevarul, dumne-zeu intra in fibrilatii de nervi si atunci

Geneza 3/22” Şi acum nu cumva să-şi întindă mâna şi să ia roade din pomul vieţii, să mănânce şi să trăiască în veci!…” Cu alte cuvinte moartea a fost data omului tot de aceasta naluca dementa, mincinoasa, laudaroasa, cinica, ingrata, tiranica, despotica, lingusitoare, nestiutoare si tot ce mai vreti voi sa adaugati la adresa ei. El interzice omului cunosterea prin prohibirea atingerii Pomului binelui si raului, iar apoi ii interzice si legatura cu Pomul vietii, care ii dadea viata vesnica. Sincera sa fiu, nu vad de ce a gresit omul care nu a mai vrut sa mai fie sclavul pamantului si al gradinii raiului in care era doar un sclav. Religia ar trebui sa recunoasca ca Adam, adica OMUL, pe spinarea caruia traieste dumne-zeul ei, este mai bun si mai tare decat toate nalucile lui  la un loc. gabriela dobrescu

7 gânduri despre „gabriela dobrescu-Pomul Vietii si magnificul Nord

 1. As face niste precizari, pentru un plus de rigoare stiintifica.
  *** Prima busola a fost utilizata in China (cca 1040-1044 d.h.), era in forma de peste si arata sudul, vezi https://destepti.ro/cine-a-inventat-busola. Actualmente, la fabricarea busolelor se folosesc magneti permanenti, metalici. Magnetita(mineralul natural), a fost folosita in faza initiala.
  *** Steaua Polara(Alpha Ursae Minoris) nu este nici pe departe cea mai luminoasa stea de pe cer, este, cea mai luminoasa din constelatia sa(Ursa Mica). Dintr-o lista cu 90 cele mai stralucitoare stele (https://ro.wikipedia.org/wiki/Lista_celor_mai_str%C4%83lucitoare_stele), Steaua Polara este pe pozitia 45, cu o magnitudine aparenta de +1.97. Pentru comparatie, cea mai stralucitoare stea este Sirius din Ciinele Mare si are o magnitudine aparenta de -1.46 iar Soarele are -26.74. A se vedea si https://ro.wikipedia.org/wiki/Alpha_Ursae_Minoris.

  • va multumesc pentru aceste precizari, dar daca ar fi fost nevoie de ele, le-as fi adaugat eu. steaua polara este steaua cea mai luminoasa pentru ca este singura reala de pe toata bolta cereasca, restul sunt doar holograme. ce spune stiinta gunoi nu are ce cauta in articolele mele. eu spun ce spuneau adevaratii cunoscatori ai adevarurlui, nu aceste marionete care au intors totul cu susul in jos si au decretat minciuna lor adevarul suprem.

 2. Pingback: – Pomul Vietii si magnificul Nord – – Omul Din Nord

 3. Cu multa placere…
  1- Spuneti dumneavoastra: „steaua polara este steaua cea mai luminoasa pentru ca este singura reala de pe toata bolta cereasca, restul sunt doar holograme.” Pe ce va bazati cind afirmati cele de mai sus..? Va rog sa-mi indicati si mie sursele dvs, fiindca vreau sa aflu mai multe.
  2- Soarele este considerat o stea, este corecta aceasta afirmatie..? Acuma vin(iar) cu o intrebare: In virtutea afirmatiilor dv de mai sus, daca este o stea, este tot o „holograma”..? Va multumesc anticipat.

  • 1) studiati lucrarile stiitifce ale lui David Joseph Bohm, fizician englez, nobel pt fizica.
   2) nu va mai puneti mintea pe bigudiuri ca ramane creata. cititi mai mult, studiati lucrari importante si puneti mai putine intrebari. eu nu sunt wikipedia. ca sa stiti anumite lucruri cautati-le in engleza, italiana sau araba. in romana totul este in urma cu 500 de ani. nu ma mai pot cobora la acest primitivism.

 4. Intr-adeva, cred ca aceste informatii concentrate au necesitat o munca imensa de cautare, cercetare si triere si mai ales de punere intr-o forma scrisa usor digerabila pentru majoritatea. Foarte interesant articol , mai ales prin trimiteri. Multumiri( care nu sunt niciodata de ajuns).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s