8 gânduri despre „Deschideti ochii si ciuluiti urechile. Sah mat la umanitate

  1. Crezi ca merita sa lupti pentru o masa amorfa de ignoranti si prostanaci? Crezi ca actualii dobitoci merita o viata mai buna sub soare? Ce are sa se intample se v-a intampla fara nicio indoiala!!! Ce e scris in biblie se v-a intampla in cel mai mic amanunt. Suntem prea mici ca sa ne opunem ,asta e parerea mea. Fiecare pentru el ,asta e deviza mea si e cea mai sanatoasa mentalitate in aceste vremuri satanice. De ce sa lupt pentru binele unui tampit ce sta toata ziua la televizor si ii curg balele de prost din gura in timp ce manaca salam,cremvursti si popcorn? Am avut in ultimii ani discutii cu foarte multi tampiti spalati pe creier , si crede-ma , fara rezultate……,a ,ba da ,tot eu ieseam cel sifonat si plin de nervi… Crede-ma , Gabriela , nici o sansa cu 99% di populime…… Si cum ai recunoscut si tu in titlu….The game is over!!! Sah-mat , regele a murit,s-a incheiat jocul….SAH-MAT……NICI MACAR SAH-PAT….CA ERA REMIZA. Te felicit pentru articole si pentru admiratia cu care lupti cu sistemul diabolic mondial…..

    • . Dariusz, prin simplul fapt ca gindesti negativ despre ceilalti , practic ai trecut de partea negativa, binele se rasplateste cu bine iar raul se invinge cu bine.Intr-o lume ideala nu exista prost si destept , superior si inferior, bogat si sarac, puternic si slab , olimpic si repetent……….. astea sint doar competitii create de sistem sa ne pierdem timpul ca sa nu ajungem la adevar
      Fii bun Dariusz, si accepta orice si pe oricine, schimbarea incepe din tine, daca ai citit biblia aminteste-ti de pilda cu oaia pierduta si regasita( nu ca eu as fi de acord cu animalul oaie ca si comparatie cu omul, prefer stupul de albine unde toti sint egali , trec toate prin aceleasi munci , matca este condusa de colonie iar trintorii ajuta si ei la bunul mers al coloniei).Din ura nu se naste iubire .Un om bun atrage linga el ca un magnet pe cei ce cred si practica iubirea.
      Scuze Gabi ca scriu aici , dar nu e corect ce s-a afirmat.
      Am trimis un mesaj pe mail , poate nu ai avut timp, poate nu l-ai primit, era o rugaminte daca poti traduce si face public aici acel film italian (cenzurat)emis de Media set , (televiziune italiana ), „LA GRANDE SPECULATIONE”, un film din spatele cortinei mondiale, jocuri de culise.

  2. Marco68 ,nu sunt un negativist , nihilist sau gica contra , dar cateodata cand vad ce se intampla in jurul meu si cand vad ca toti asista pasiv ca la o piesa de teatru , atunci o iau ,,razna” , recunosc. Iti multumesc ca-mi spui verde-n fata , putini fac acest lucru si pt asta iti multumesc. Atunci cand tote legile firesti si toata morala sanatoasa sunt calcate in picioare , iar cand anormalitatea si ipocrizia sunt la rang de virtute , iau foc!!! Multumesc pentru film , Marco68…..
    Sper sa ne mai intersectam virtual…..

  3. Cine intra pe aici are mintea deschisa si cauta dedesubturi,mamaliga romaneasca se misca greu,dar se misca. Sintem un popor care se multumeste cu putin si culmea este ca si acel putin ne este luat, e de inteles daca gindesti vorba poporului”dai tot in boul care trage”.Adevarul e ca ca este nevoie de toti sa o ia”razna” sa ne cerem respectul cuvenit ca OM, nu ca functii sau grade,ciomag, etc.Efectul democratiei (a se citi capitalism,feudalism,iobagie) in Romania e nul , zero barat, ni se pare ca avem libertate, dar cum spunea cineva , sintem liberi doar sa platim taxe , impozite si amenzi.Libertatea sprijinita pe bunul simt se pare ca trebuie cistigata din nou nu doar rugata si ceruta ca drept in viata……………………………

  4. Draga dariusz,
    Egoismul dus peste orice limita face din oamenii pe care-i dispretuiesti niste neoameni. Daca reactionezi si tu astfel te inscrii, vrand-nevrand, in grupul si in „legea” lor morala.
    Nici altruismul pana la pierderea sinelui nu este un fapt normal fiindca nu toti merita atentia, respectul si grija ta. Doar echilibrul intre aceste doua laturi respecta legea firii, a naturii si a ceea ce noi percepem ca fiind „Dumnezeu”.
    Eu am citit Biblia (adica am studiat-o cu atentie si cu echilibru, nefiind apriori critic sau adept) si nu o pot considera un cod absolut de conduita morala dupa cum cred ca multe dintre preceptele ei, daca nu sunt privite habotnic sau naiv, sunt demne de atentie. „Cele 10 porunci”, intelese in semnificatia lor reala, constituie un inceput de „cod etic” ce tine de bunul-simt elementar. „Vechiul testament” este, insa, total inadecvat a fi luat in consideratie atat din pricina naivitatii textului (niste basme!) cat, mai ales, din pricina violentei pe care o propaga: hecatombe de morti, incest, hotie, jaf, preacurvie, inselaciune – toate sub motivarea ca au fost facute „cu voia Domnului”!
    Ideea Apocalipsei, a Dumnezeului atoate-vazator si, mai ales, razbunator, ma indeparteaza de conceptul biblic.
    Asadar, cred eu, atat inchistarea fara discernamant pe preceptele biblice cat si respingerea tuturor acestor precepte fara a lua ce e bun din ele duce la o judecata stramba.
    Sa fim echilibrati; cu noi si cu cei din jurul nostru. Si, daca ne sta la indemana, sa facem bine cat putem. Dar, mai ales, sa nu facem rau in mod deliberat!
    Iar in ceea ce priveste extraterestrii… Cand nu poti face nimic impotriva a ceea ce trebuie sa se intample cu necesitate e bine sa nu te panichezi si sa-ti urmezi viata asa cum este ea; „spanzuratul nu moare, niciodata, innecat” si „ce ti-e scris – in frunte ti-e pus”! Este expresia intelepciunii populare a conceptului filozofic numit „legea necesitatii si a intamplarii”.

  5. Am omis esentialul, adica un comentariu legat de acest film: este perfect adevarat ceea ce se arat in el si chiar trebuie sa reactionam. Cum? Intai prin cunoastere, prin informare de la surse diferite si multiple; in al doilea rand, prin informarea celorlalti care fie nu au acces la surse, fie se lasa greu antrenati; in al treilea rand, prin refuzul de a te lasa dus ca mielul la abator; prin lupta cu sistemul politic in primul rand, cu injustitia si abuzul institutionalizat; in al patrulea rand, prin unire, prin atragerea a cat mai multi alaturi de ideea de lupta comuna; combaterea dezbinarii si izolarii; in al cincilea rand, prin organizare, prin respingerea actiunilor haotice, dezoganizate si fara un tel general benefic; individualismul este o modalitate sigura de sinucidere colectiva (pare ilogic? mai ganditi-va!). Metoda haiduciei nu mai poate fi aplicata in conditiile supravegherii de azi.

Lasă un comentariu