CRISTALELE GIGANTICE DIN MEXIC

La inceputul celui de al treilea mileniu, o descoperire extraordinara a cutremurat lumea stiintifica: o grota de cristale gigantice de marime inimaginabila. Acum un secol si jumatate, Jules Verne a descris aceasta grota in lucrarea sa „Calatorie in centrul pamantului” chemand-o ” padure de cristal” deci aceasta descoperire este inca o dovada a ceea ce afirmam in articolul meu „pamantul este gol”; pentru ca nimeni nu poate sa povestesca aceste lucruri daca nu le vede cu adevarat. In plus cristalele din aceasta grota, care depasesc 13 m inaltime, se vede foarte clar ca sant facute de mana omului, sant prelucrate, sant slefuite, sant orientate intr-un fel anume numai ca acum sant rasturnate pentru ca aceasta grota este aproape de disparitie.

Aceasta minunatie se gaseste in nordul Mexicului in desertul chiemat  Chihuahua sub un munte arid si neospitalier:La Sierra di Naica, un loc antic si in afara timpului. In maruntaiele acestui munte de calcar oamenii coboara de mai mult de un secol, ajungand la 800 m adancime in interiorul pamantului. Acolo se gaseste o mina de plumb, zinc si argint care este considerata una dintre cele mai bogate de pe pamant. Minierii care lucreaza in subteran infrunta o umiditate si o caldura coplesitoare. Apa care are o temperatura de mai mult de 50 de grade curge si se infiltreaza oriunde. Acum 8 ani in timp ce sapau la o galerie care avea 300 m in profunzime, doi minieri, au facut fara sa vrea aceasta descoperire incredibila. Pana la acea ora cristalele cunoscute nu depaseau marimea unui om si nimeni nu si-a imaginat ca pot sa existe undeva cristale de 12 m lungime. 12 m este inaltimea unui bloc cu trei nivele.

Descoperirea a facut imediat inconjurul lumii dar primul care a intrat si a filmat cristalele a fost un speolog italian: Tullio Bernabei. Primul video pe care vi-l propun este chiar momentul in care vine descoperita aceasta grota de catre aceasta echipa de speologi de mai multe nationalitati condusi de Tullio. Al doilea video este cel de unde am tradus aproape tot ce am scris, iar al treilea este o alta grota situata in cealalta parte a lumii, unde de asemenea s-au descoperit cristale si pe care vreau sa o vedeti ca sa puteti face diferenta intre cum arata cristalele naturale si cum sant cele prelucrate. Marimea nu conteaza prea mult in acest caz, pentru ca indiferent cat sant de mari  modul de prelucrare este identic.

 

Lasă un comentariu