O țară arabă vrea să cumpere 2 MILIOANE de HECTARE de teren agricol în România

1461170_186642201527986_646577771_nDECI SA NU SPUNETI CA NU A-TI STIUT. IATA CE SE VA INTAMPLA:

O ţară arabă vrea să cumpere două milioane hectare de teren agricol în România. Informaţia bombă a fost dată de şeful Asociaţiilor de Agricultori din România.

O ambasadă dintr-o ţară mică din Orientul Mijlociu a vrut să cumpere în ţara noastră două milioane de hectare de teren. România are obligaţia din 2014 să liberalizeze piaţa funciară, ceea ce înseamnă că cetăţenii altor state pot cumpăra terenuri în România în aceleaşi condiţii ca şi locuitorii ţării.

„Există cerere foarte mare pe piaţa terenurilor agricole din România, foarte mulţi investitori au venit la mine să îi ajut să găsească terenurile comasate pe care să le cumpere.

O ambasadă dintr-o ţară mică din Orientul Mijlociu a căutat la noi în ţară să cumpere 2 milioane de hectare de teren agricol. Mi-au cerut mie ajutorul să le găsesc două milioane de hectare de teren agricol. Nu pot să spun ce ţară este, însă asta dovedeşte cât de căutat este terenul nostru”, a declarat, pentru Business24, Laurenţiu Baciu, preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România.

Teama de a ne vinde pământul, dar şi siguranţa că fac o afacere profitabilă i-a îndemnat pe mulţi investori să se reorienteze către agricultură.

În timp ce la noi în ţară, un hectar de teren costă în medie, 2.000 de euro, în alte ţări, cum ar fi Danemarca, Olanda sau Germania un hectar a sărit de 20.000 de euro. În prezent, investitorii străini deţin peste 700.000 de hectare.

SURSA: http://www.pefata.ro/2013/11/18/o-ar-arab-vrea-s-cumpere-2-milioane-de-hectare-de-/

CITITI SI: http://www.buciumul.ro/2013/11/14/atentie-vine-exproprierea/

13 gânduri despre „O țară arabă vrea să cumpere 2 MILIOANE de HECTARE de teren agricol în România

  1. Oricum, nu-l pot lua in schinare si sa plece cu el (pamîntul), tot acolo va ramîne, in vecii vecilor, dar in schimb [ NOI ], l-om putea intoarce oricînd peste ei!!! 😉

  2. In orice caz este o problema PRIORITARA, care a fost uitata pana in ultimul moment, cu diversiunile de gen Rosia ,unirea cu Basarabia si alte magarii. Trebuia atacata (legea) direct când au scoso din burtile lor putrede de javre osîndite! As vrea sa vad cati vor iesi in strada ptr. a manifesta impotriva acestei legi?! Stim foarte bine ca din diaspora nu se poate face mare isprava.Pentru a avea ceva sorti de izbînda, trebuie implicare 100%. Ceva sponsori?! 😀
    Salut intentia!

  3. Stirea originala indica ca este „o tara mica, din orientul mijlociu”. Posibilitariile ar fii tarile care sunt cu 10 ori mai mici decat Romania, ex, Liban, Israel, Barhain, si poate Kuwait (care este mai mare). Romanii nu isi dau seama ce bijuteria este romania, cu relieful ei superb, clima extrem de placuta, si cu pamant in care oricand se poate creste mancarea.

  4. De ce spuneti chipurile la cererea UE cand ar trebui sa scrieti ca chiar UE a obligat Romania sa isi dea pamanturile gratis strainilor. Ce mai va place sa pupati UE.

    • pe cuvant??? dar nici nu are dreptul sa scoata la mezat pamantul strabun pentru ca daca nu realizezi inca pamantul taranilor este putin si nu ar fi o mare amenintare daca ei mai vand cate ceva pe ici pe colo. ceL care vinde este STATUL nene, EL DETINE AVEREA ACESTEI TARI, AVEREA NOSTRA, NU NOI. legea este nu ca sa te oblige pe tine CI CA SA POATE EI SA VANDA.

  5. UE NU POATE OBLIGA ROMANIA…SA FACEM O PETITIE SEMNATA SI SA NE ADUNAM SI MACAR SA DAM IN JUDECATA CACI IN STRADA NU NE GASIM VREODATA !

  6. toate tarile din ue cica au aceasta variabila de a vinde pamant strainilor dar sunt bine pusi la punct cu conditii foarte multe astfel incat sa nu poata cumpara decat suprafete mici si intampina aceasta problema! la noi nimeni nu se ocupa! asa ce se poate cumpara fara probleme prea mari si ne vom trezii cum muncim ca sclavii in tara nostra pe pamantul arabilor! suntem varza! suntem prosti! suntem lasi! suntem ca si pe moarte !

  7. Problema de rezolvat este una simplă.
    Legea 18/1991 este ILEGALĂ în condiţiile în care statul român – la vremea promulgării ei – nu avea nici un fel de drept de proprietate asupra pământului.
    Nici al pâmântului din fostele IAS-uri – care aparţinea ÎNTREGULUI POPOR,, NICIDECUM STATULUI.
    Nici al pământului din fostele CAP-uri – care aparţinea ţăranilor cooperatori.
    Aşadar, „privatizările” IAS-urilor, făcute în baza Legii 15/1990 ;i restituirile făcute de comiisiile constituite prin Legea 18/1991 sunt ILEGALE, NEVALIDE ŞI LOVITE DE NULITATE ABSOLUTĂ.
    De unde rezultă că toate tranzacţiile cu terenuri făcute după 1990 sunt NULE DE DREPT..!!!
    Ceea ce înseamnă că dacă problema de rezolvat este una simplă, modul ei de rezolvare este însă unul complicat..
    Întrebare : ce este însă de preferat, să lăsăm pământul străinilor, sau să luptăm pentru el ???

    • multumesc foarte mult pentru aceste pretioase precizari. raspunsul meu la intrebare ar fi la punctul 2, adica sa luptam dar aici sant cateva lucruri de luat in considerare. cum sa lupti cu mainile goale impotriva armatelor sistemului inarmate pana in dinti si convinse ca ei fac dreptate? cum sa lupti de unul singur pentru o avere care apartine copiilor si copiilor copiilor nostri?? cum sa lupti cu armate de ignoranti, nepasatori si vanzatori impotriva hotilor hotilor?’ si asa mai departe…..

Lasă un comentariu